A gabona tároló sátor költségkímélő alternatívát jelent

Bár azt gondolhatnánk, csak kezdő vállalkozások esetében kardinális kérdés az eszközpark ár-érték arány alapján történő beszerzése, bizony a nagyobb volumenű, ipari cégek kapcsán is ugyanez a helyzet. Legyen szó gépekről, vagy épp ingatlan kivitelezésekről, még a több ezer hektáron gazdálkodó mezőgazdasági vállalatoknál is döntő befolyással bír a költségek visszaszorítása. Különösen igaz ez a tárolási megoldások vonatkozásában.

Ennek tükrében egyáltalán nem mindegy, milyen gabona tároló telepítése történik, hiszen a raktározásnak több szerepe is van. Egyfelől védelmet nyújt az itt felhalmozott árunak, másrészt a komplett betakarítási folyamatot is felgyorsítja. Ez utóbbi tényező rendkívül lényeges és kellő hatékonyság csak úgy érhető el, ha a gabona tároló nincs túlságosan messze attól a ponttól, ahol az aktuális munka folyik. Nehéz szerkezetes épületek esetében erre sajnos semmiféle ráhatás nincs, hiszen azok nem költöztethetők. Ezzel szemben egy mobil gabona tároló sátor villámgyorsan áttelepíthető, akár pár kilométerrel arrébb is.

Emellett azonban számtalan egyéb előnnyel is rendelkeznek ezek a konstrukciók. A hagyományos téglaépületekkel szemben a sátras gabona tároló jóval alacsonyabb bekerülési költséggel rendelkezik, ennek ellenére tartóssága kiemelkedő. Az acél vázszerkezet modulokból épül fel, ezek pedig méretükből adódóan könnyedén szállíthatók. Ennek köszönhetően nem csak az összeszerelés, de a költöztetés sem igényel speciális eszközöket, illetve gépparkot. A többféle alapra felállítható gabona tároló sátor ráadásul úgy lett megtervezve, hogy a speciális betonblokkokra téve kellő belmagassággal rendelkezzen ahhoz, hogy a terményeket akár közvetlenül a pótkocsiról is le lehessen billenteni. Ezzel magas hatékonyság érhető el, még akkor is, ha elválasztó falakkal rendelkezik a raktárhelyiség.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük