A klikkes vinyl padló roppant tartós megoldásnak számít

Otthonunk felújítása során rendkívül körültekintően kell eljárnunk az anyaghasználatot illetően, mert egy rossz döntés a későbbiekben óriási kellemetlenségekhez vezethet. Különösen helytálló ez az egyes felületek burkolatát illetően, hiszen ezeknél nem csak a dizájn kardinális kérdés, de a strapabíróság és az időtállóság is.

A klikkes vinyl padló az utóbbi években egyre népszerűbb megoldássá vált, ennek pedig igen jól behatárolható okai vannak. A járólap és a hagyományos kialakítású laminált padló ugyanis egyaránt remek alternatívát jelenthet, ugyanakkor érdemes megvizsgálni a két anyag előnyeit és hátrányait. Előbbi jól helytáll nedvesebb környezetben, ám padlófűtés nélkül meglehetősen hideg és könnyen törik. A laminált lapok jóval melegebb hatást keltenek, ám míg a klikkes vinyl padló teljes mértékben vízálló, addig ezek fokozottan érzékenyek a nedvességre. Emiatt aztán konyhában, mosdóban nem a legszerencsésebb választás, ami végül azt eredményezi, hogy egyes helyiségekben különféle megoldásokat kell alkalmaznunk.

Ezt a problémát hidalja át a klikkes vinyl padló. Kialakításának és anyagának köszönhetően a felületi nedvesség nem okoz károkat a szerkezetében, így olyan helyeken is alkalmazható, ahol amúgy magas rizikót jelent a víz esetleges jelenléte. Emellett rétegezését úgy alakították ki, hogy a kopásállósága kiemelkedő legyen, ezért aztán akár üzlethelyiségekben és egyéb, nagy forgalmú területeken is bevethető. Ilyenkor tanácsos lehet ragasztással rögzíteni, ám azzal számolni kell, hogy ezt követően a klikkes vinyl padló eltávolítása már nem lesz egyszerű feladat. Háztartásokban szerencsére ezzel biztosan nem kell majd bajlódnunk. A rendkívül jól átgondolt klikkes rendszernek köszönhetően villámgyorsan lerakhatók a lapok, ehhez pedig sem speciális eszközökre, sem különösebb tapasztalatra nem lesz szükségünk.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük