A nedves táp nagyon fontos a macskák számára

Minden macskának szüksége van arra, hogy megfelelő eledeleket kapjon, ahhoz hogy egészségesen fejlődhessen és életvidám legyen. Ezért nagyon fontos, hogy oda figyeljünk arra, hogy milyen tápot adunk neki és mekkora mennyiségben. A nedves táp elengedhetetlen része a cicák étrendjének.

Nedves macskatáp eledel széles választéka a tapbar.hu webshopban. Ahogy az embereknél, úgy a macskáknál is fontos az, hogy az étrendjük változatos legyen és száraz eledelek mellett rendszeresen kapjanak nedves tápot is. A nedves tápoknak rengeteg előnye van és kifejezetten fontos, hogy a meleg nyári időszakban hidratált legyen a szervezetük. A kellő folyadékmennyiséget nemcsak a víz jelenti, hiszen a nedves tápok víztartalma elérheti az 50%-ot is. Amellett, hogy magas a víztartalmuk nagyon gazdagok fehérjékben, vitaminokban, zsírokban és ásványi anyagokban.

Ez mind hozzájárul ahhoz, hogy a cica izomzata, csontozata egészségesen fejlődhessen és immunrendszere ellenállóbbá válhasson. Oda kell figyelnünk azonban arra, hogy milyen mennyiségben és arányban adagoljuk a nedves tápot, mivel vannak közöttük olyanok, amelyeknek túl magas a zsírtartalma, ami hosszú távon nem egészséges és akár elhízáshoz is vezethet. A pár hónapos cicák szervezete az anyatej után még nem áll készen arra, hogy csak száraz tápot kapjon ezért, körülbelül hat hónapos korukig ajánlatos csak nedves táppal etetni őket. Az öreg macskák számára is kifejezetten ajánlott, mivel fogazatuk gyenge és a nedves tápot sokkal könnyebben el tudják fogyasztani és megemészteni.

Látogasson el a tapbar.hu internetes webáruházba, ahol rengeteg különféle ízletes és jó minőségű nedves macskatáp közül választhat. Négylábú kedvence sokkal hálás lesz az ínyenc eledelért és ráadásul szervezete is megerősödik tőle.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük