A profi smink alapjai

A sminkelés nem ott kezdődik, hogy kihúzod a szemed vagy felkensz egy kis rúzst. Ha valóban az a célod, hogy úgy sminkelj, mint egy profi, akkor olyan dolgokra is oda kell figyelned, mint a sminkelés alapja, vagyis az, amire a sminkelést megelőzően oda kell figyelni.

Profi smink egyik legfontosabb alapja, hogy megismerd a bőrtípusod és tudd, hogy milyen színek állnak neked igazán jól. Ha bizonytalan vagy, akkor akár szakember, például kozmetikus vagy sminkes tanácsát is kérheted. Ezt a részét a folyamatnak nem érdemes megúszni, hiszen, ha például az arcbőrödtől nagyon elütő színű alapozót használsz, akkor a sminked maszk hatású lehet és ahelyett, hogy esztétikus lenne, inkább nevetségesnek fog hatni, ezt pedig te sem szeretnéd. Mielőtt bármilyen smink anyagot felkennél az arcodra, nagyon fontos, hogy megfelelőképp megtisztítsd az arcbőröd, méghozzá mindennap. Az arcbőr van leginkább kitéve a környezeti tényezőknek, illetve a különféle szennyeződéseknek, így érdemes reggel és este megtisztítani az arcbőröd. Az arctisztítás mellett a tonizálásról és a hidratálásról sem szabad elfeledkezni. Az arctisztítás mellett nyáron a fényvédelemre is ügyelni kell, ezért célszerű beszerezni egy minőségi fényvédőt a meleg hónapokra.

A legjobb, ha rendelkezel egy alap sminkkészlettel, amellyel egy idő után már rutinosan el tudod készíteni profi sminked. A tanulási időt és a gyakorlást semmi esetre ne akard megúszni. Ha szükséges, akkor kérj segítséget egy profi sminkestől, aki a termékek kapcsán is tud segítséget adni. Ugyanakkor, ha ezt nem szeretnéd vagy nincs rá kellő anyagi tartalékod, akkor az interneten is számos minőségi tartalmat találhatsz, amelyek sokat segítenek, hogy minőségi sminket tudj készíteni. Az elkészült smink kapcsán érdemes kikérni legalább egy ismerős véleményét, aki észre veheti az esetleges hibákat, nem megfelelő színhasználatot.