A szerelemlakat az örökkévalóságot jelképezi

Noha azt gondolhatnánk, hogy az egymás iránt érzett szerelem kifejezésének bizonyos módjai új keletűek, valójában a legtöbb motívum gyökere egész messzire nyúlik vissza. Elég, ha belegondolunk, régen mennyire elterjedt volt, hogy a fiatal párok egymás nevének kezdőbetűit belevésték egy fa törzsébe, így szimbolizálva a kapcsolat örökkévalóságát.

Ma már ennél létezik sokkal környezetbarátabb megoldás is, méghozzá egy szerelemlakat formájában. Az elv persze ugyanaz, csak a kivitelezés változott. Ennek a varázslatos szokásnak a történelmét megannyi módon mesélik el a krónikák. Egyes állítások szerint a második világháborúban egy szerb szerelmespár tragikus történetének állított emléket az első szerelemlakat, míg mások ennél jóval régebbre, az ókori Kínába helyezik eredetét. Egy dolog azonban biztos, mégpedig, hogy hazánkban valamikor az ezredforduló környékén kezdett el igazán elterjedni és népszerűsége azóta is töretlen. Ennek hála ma már jó pár nagyobb városban található olyan hely, ahol kialakítottak olyan falakat, vagy korlátokat, ami kifejezetten a lakatok elhelyezését szolgálja.

Emellett persze az idők során hatalmassá bővült a szerelemlakat választék is, így ma már rengeteg típus és modell áll a párok rendelkezésére. Ezzel együtt nem kell, hogy különösebb dilemmát jelentsen a megfelelő darab kiválasztása. Bár a kínálat tényleg óriási és gyakorlatilag minden szín és forma elérhető, a dizájnnak valójában nincs túl nagy jelentősége. Az egyetlen, amire figyelni kell, hogy a pár mindkét tagjának elnyerje tetszését a választott szerelemlakat. Ezt követően aztán már csak annyi a tennivaló, miszerint a nevek kezdőbetűit, illetve a dátumot belegravírozzák a felületbe és már ki is kerülhet végső helyére a lakat, hogy ott aztán hosszú ideig az örökkévaló szerelmet szimbolizálja.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük