A vízszerelés nem játék

Hányszor találkozunk olyan önjelölt mesterekkel, akik saját ötlettől vezérelve nekilátnak egyes épületgépészeti megoldások javításának, de nagyobb kárt okoznak, mint hasznot. Sőt, sok esetben csak kárt. A vízszerelés nem játék, bízzuk inkább szakértőkre!

A vezetékes víz Budapest minden lakásában elérhető, de a vízhálózatok állapota sajnos nagyon sok ingatlan esetében nem kielégítő. A régi házak esetében nagyon sokszor találkozhatunk olyan állapotú csövekkel, amit már csak a szentlélek tart egyben, de a bizonyítottan egészségügyi veszélyt  jelentő ólomcsövek is jelen vannak a városban.

Noha egy vezeték csere nem jelentene túlzottan nagy kiadást, az emberek nem szívesen szánják rá magukat az ilyen munkálatok elvégzésére. Ennek az a legfőbb magyarázata, hogy a vízvezetékek a legtöbb esetben a falban, illetve a padló alatt futnak, így a cseréjük bontással járna. Festés előtt ez még csak-csak elvégezhető lenne, viszont a lapozott padlókon, illetve falfelületeken ez komoly problémát jelent. Emiatt gyakorlatilag azt lehet mondani, mindenki csak akkor foglalkozik a vízvezeték állapotával, ha bekövetkezik a baj.

Tudni kell, hogy a vízszerelés nem tartozik azok a barkácsfeladatok közé, ami két csavar összeillesztésével megoldható. Ennél bonyolultabb feladatok elvégzésére van szükség. Tovább tetézheti a bajt, hogy a hanyagul elvégzett munka akár csak hónapok után bukkanhat a felszínre. Ezt a szó szoros értelmében is lehet venni: előfordulhat, hogy a nem megfelelő illesztések következtében egyszer csak vízfolt jelenik meg a frissen festett falon… Alighanem az ilyen kellemetlenségeket mindenki szeretné elkerülni, ezért a vízszerelési munkálatokat érdemes szakértő csapattal végeztetni. Hívja az EURO Gáz Hungaria Kft. szakembereit!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük