Ablaktörlő információk és csere

Szerencsére az ablaktörlő, vagy inkább ablaktörlő lapátok ritkán szorulnak cserére. A folyamatos használat miatt az ablaktörlő lapátok folyton kopnak, de akár meg is sérülhetnek. Az ablaktörlő cseréje nem jelent nagy kiadást, ezenkívül a csereművelet sem nevezhető nagy ördöngösségnek!

Ablaktörlő időközben egyre kopik, de az is előfordulhat, hogy megsérül. Ha ez bekövetkezik, akkor muszáj lesz kicserélni, ugyanis esős időben balesetveszélyes ablaktörlő nélkül vezetni. Szerencsére az ablaktörlő egy viszonylag olcsó alkatrész, valamint a cseréje sem mondható nehéz feladatnak. Az alkatreszek.hu webáruházban kiváló minőségű első és hátsó ablaktörlőket vásárolhat szettben, de akár külön is. Sok autó esetében gyakori, hogy a jobb vagy baloldali lapát eltérő méretű, éppen ezeket együtt, de külön is meg lehet rendelni. Az aszimmetrikus ablaktörlők általában a drágább autókon találhatók meg, főként abban az esetben, ha erősen hajlított a szélvédő. Érdemes a gyári márkát preferálni, még abban az esetben is, ha más gyártók termékei olcsóbbak.

Az egyszerűbbnek tartott autókon két egyforma ablaktörlő lapát található, míg az előbb említett, erősen hajlított szélvédőjű, modern autókra az aszimmetrikus törlőlapátok a jellemzők. Az ablaktörlő egy tág fogalom, ami magába foglalja a teljes szerkezetet, ide értve a lapátokat, szárakat, az elektromos motort és az átvitelt is. Geometriai szempontból ezek precízen tervezett alkatrészek, amik kellő erővel szorítják le az ablaktörlést végző gumibetétet a szélvédő üvegére. Ez azért igazán fontos, hogy ne csak a víz kerüljön letörlésre, de a kosz és a különféle szennyeződések is. Bővebb információkért látogasson el az alkatreszek.hu webáruházba és tájékozódjon.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük