Ajándék keresztelőre? Így válogassunk!

Egy kisbaba életében minden egyes napnak óriási jelentősége van, ám akadnak olyan pillanatok, amelyek kiemelkedően emlékezetesek. Ilyen például a keresztség felvétele is, amelyre ha meghív minket a család, akkor feltétlenül illik valamilyen szuvenírt vinnünk.

Ilyenkor joggal merül fel a kérdés, mi a legmegfelelőbb ajándék keresztelőre. Nos, a jó hír az, hogy többféleképp is gondolkodhatunk és szinte bizonyosan nem lövünk majd mellé egyikkel sem. Egyrészt bátran vehetünk valamilyen hasznos meglepetést, persze ügyelve az alkalom magasztos mivoltára. Ha nagyobb értékben gondolkodunk, akkor akár egy babakocsi, hordozó, netán a felfüggeszthető babahinta is remek ajándék keresztelőre. Mielőtt azonban bármi ilyet beszereznénk, mindenképpen kérdezzük meg a szülőket. Egyfelől így elkerülhetjük, hogy valami olyan vigyünk, amiből már van, másrészt színben, kialakításban azt a modellt vehetjük meg, ami az ünnepelt számára a legideálisabb. Természetesen ezeket a köröket megspórolhatjuk, ha inkább ajándékkártyát adunk, viszont az egy kicsit személytelenebb, ezzel azért számoljunk.

Bár egyre gyakoribbnak tekinthető egy ilyen ajándék keresztelőre, még mindig a hagyományosnak mondható, klasszikus szuvenírek a legnépszerűbbek. Ennek a hagyományokon túl egyszerű oka van, hiszen ezek a meglepetések értéket képviselnek és hosszú évek, évtizedek múlva is méltó emléket állítanak a nagy napnak. Rendkívül elterjedt alternatívának számít például az ékszer. Általában valamilyen aranyból készült megoldás a leggyakoribb ajándék keresztelőre, persze határozhatunk az ezüst mellett is egész nyugodtan. Ugyancsak remek lehetőséget jelent egy ékszeres-, illetve tejfog gyűjtő dobozka. Ha emellett tesszük le a voksunkat, akkor feltétlenül fektessünk kiemelt hangsúlyt a finom kidolgozásra és a minőségi anyaghasználatra.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük