Autónk légkondícionálóját tartsuk karban!

Az extrém időjárási viszonyok bizony nagyon meg tudják viselni az ember szervezetét, még akkor is, ha történetesen nem gyalog, hanem mondjuk egy kiválóan működő gépjárművel közlekedünk. Persze, van mód rá, hogy kellemesebbé tegyük az utazásokat a legkegyetlenebb minusz fokokban, illetve a legfojtogatóbb hőségben is. A megoldás nagyon egyszerű: be kell szerelnünk egy légkondicionálót az autónkba!

Hogyan gondozzuk az autónk légkondícionálóját? Fontos kérdés ez, amelynek megválaszolásával számos kellemetlenségtől kímélhetjük meg magunkat! Egyre elterjedtebb a klíma használata a járművekben, sokan mégis tartanak attól, hogy légúti fertőzéseket okozhat. Ez igaz is, de csak abban az esetben, ha nincs rendszeresen tisztítva. Az autóba szerelt klímaberendezés, az épületekben használatosakhoz hasonlóan hőcseréléssel hűti le a levegőt. Mivel a hűtőbordák a használat során lehűlnek, az ott áthaladó levegőből kicsapódik a pára, az így létrejött nedves környezet pedig ideális a kórokozók elszaporodásához. Érdemes tehát rendszeresen tisztítani, így a nyári hőségben is élvezhetjük az utazást anélkül, hogy megbetegedéstől kellene tartanunk. Általában a járművekben 10.000 km megtétele után javasolt olajat cserélni és ez ideális alkalom arra, hogy ne csak az olajszűrőt, hanem a motor légszűrőjét és az utastér pollenszűrőjét is kicseréljük. A pollenszűrő ugyanis amellett, hogy a pollent és a port kiszűri a levegőből, hajlamos a párát is felvenni, azzal átitatódni és így hozzájárul a kórokozók elszaporodásához. Érdemes emellett fertőtlenítőt is fújni a klíma hűtőbordáira, mely általában igen egyszerű művelet, a szer pedig spray formájában szinte bármelyik nagyáruházban beszerezhető.

A tisztítás során viszont, ha óvatlanok vagyunk, hatalmas kárt is okozhatunk, éppen ezért, ha valaki úgy érzi, hogy a műszaki ismeretei nem megfelelőek, vagy nincs különösebb érzéke a technikához, inkább forduljon szakemberhez, ugyanis az erre szakosodott szervizek általában garanciát is vállalnak a munkára. Tény, hogy ez a megoldás némi költséggel is jár, viszont emellett biztosabb és gyorsabb is! Ha tehát azt szeretné, ha klímatisztítást hozzáértő kezek végeznék, akkor vegye fel velünk a kapcsolatot minél előbb! Hatékony munkavégzés, jutányos áron a ka-autoszerviz.hu-nál!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük