Az autófóliázás legfontosabb szabályai

Több oka is lehet annak, hogy az autónkra elsötétített ablakokat szeretnénk. Ha nem látnak be az autónkba, az több szempontból előnyös lehet, emellett a vakító napsütéstől is meg tudjuk óvni magunkat. Ha az autófóliázás mellett szeretnénk dönteni, akkor nem árt tisztában lenni azzal, hogy hazánkban milyen szabályok vonatkoznak rá.

Az autófóliázás kapcsán ezen a linken tudhat meg bővebb információkat! Az autóval közlekedve nagyon fontos, hogy a kilátásban semmi ne akadályozzon meg minket és fel tudjuk mérni, hogy egyes közlekedési helyzetekben mik a lehetőségeink. Ennek okán a jogalkotó szigorú szabályokat hozott arra vonatkozóan, hogy az autó egyes részeit mennyire lehet besötétíteni. Ha az előírásokat nem tartjuk be, akkor könnyen lehet, hogy megbüntetnek, esetleg bevonják a forgalmi engedélyünket. Ráadásul arra is számíthatunk, hogy az autó műszaki engedélyét nem fogjuk tudni meghosszabbítani, ha lejár. Viszont, ha betartjuk a szabályokat, akkor szabadon rendelkezhetünk a sötétítés kapcsán. Kilátás szempontjából a szélvédő a legfontosabb rész. A teljes szélvédőre nem szabad fekete fóliát húzni, hiszen így akadályoztatva lennénk a kilátásban.

A felső, napellenzőkkel takart részen megvalósulhat a sötétítés, így a napfényt is kiszűrhetjük, amely a vezetés során könnyen elvakíthatna. A szélvédő többi részére is kerülhet fólia, viszont arra ügyelni kell, hogy az üveg-fólia kombináció legalább hetvenöt százalékos fényáteresztő képeségű legyen. A vezetőülés és az anyósülés melletti ablakok esetében szintén fontos a kilátás biztosítása. Ezeken a felületeken is használhatunk fóliát, azonban a fényáteresztő képességnek legalább hetven százalékosnak kell lennie. A hátsó ablakok esetében már jóval kevesebb megkötéssel kell szembesülni.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük