Az járművek fékrendszere

Ha sofőr, akkor ön is tudja, hogy minden jármű esetében a legfontosabb a fékrendszer, és figyelni kell arra, hogy ezek az alkatrészek mindig megfelelő állapotban legyenek. Ha megtanuljuk megfelelően kezelni az autó fékét, akkor garantált, hogy meghosszabbíthatja a fékrendszer élettartalmat, valamint megőrizheti a hatékonyságát.

Fékrendszer kisokos kezdőknek megtalálható a KRESZ könyvekben, valamint az internetes weboldalakon. Tudni kell, hogy a fékrendszer van a legnagyobb kopásnak kitéve, de ha ügyel arra, hogy kevesebb alkalommal nyomja meg a fék pedált, akkor megelőzheti, hogy rövid idő alatt meghibásodjon a járműnek ez a része. Érdemes megjegyezni és szem előtt tartani, hogy a fékrendszerre hatást gyakorolnak, ha az autóban többen utaznak, ha pótkocsi van a járműhez kötve. A fékek esetében fontos, hogy kihűljenek, ezért a nyári időszakban különösen oda kell figyelni arra, hogy kevés alkalommal és szakaszosan nyomjuk a fék pedált. Fontos, hogy a fékek működése kitűnő legyen, mert egy kopott fékbetét óriási kárt tud okozni.

Ha vezetés közben azt tapasztalja, hogy a fékpedál remeg, akkor nagy az esélye annak, hogy a fékbetét beszorult, és emiatt hő termelődik, valamint a tárcsák megéghetnek. Ajánlott szakemberhez fordulni, ha fékezés alkalmával a jármű az egyik irányba húz, mert valószínű, hogy az oldalfék meghibásodása okozza a problémát. Ha szeretné elkerülni a fékrendszer meghibásodását, akkor kétévente mindenképp cserélje le a fékfolyadékot. Látogasson el ön is a www.ka-autoszerviz.hu weboldalra, hogy teljesen ingyen hasznos információkat kaphasson a fékrendszerrel kapcsolatban. Szakemberrel is beszélhet, ha tárcsázza a +36 62 554-013 telefonszámot, vagy ha üzenetet ír a szerviz@kovacsauto.hu e-mail címre.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük