Az otthon védelme a megfelelő bejárati ajtó megválasztásával kezdődik!

Lassan búcsút inthetünk a hideg időjárásnak, ami azt jelenti, hogy az időjárás lehetővé teszi a régi, már nem megfelelően funkcionáló nyílászárók cseréjét. Nagyon sokan a nyílászáró csere alatt kizárólag az ablakok cseréjét értik, holott ide tartoznak az ajtók is, beleértve a bejárati ajtót is.

A bejárati ajtó kiválasztása kapcsán itt tudhat meg bővebb információkat! A bejárati ajtó nem csupán a vendégek ki-beengedését és a hőszigetelést szolgálja, hanem otthonunk biztonságában is nagy szerepet tölt be. A többség kizárólag az árat nézi, más kritériumokat nem igazán tart szem előtt az ajtóválasztás során. Ez viszont nagy hiba, melyet a későbbiekben nagyon megbánhat, ha rosszul dönt. A hőszigetelésnek és az esztétikának másodlagos szempontnak kellene lennie, a legfontosabb az volna, hogy a bejárati ajtó biztonságot nyújtson értékeinknek. Egy régi fa bejárati ajtó egyáltalán nem nyújt biztonságot, gyakorlatilag szabad préda a jogtalan behatolók számára. Éppen ezért, ha ajtója már egy nagyon régi darab, amely akár rosszul záródik, akkor ideje elgondolkodni azon, hogy leváltsa a régi nyalászárót.

Jobb időben lépni, hogy nyaralás után ne arra érkezzen haza, hogy érték tárgyainak már csak hűlt helyét találja. Ahogy az ismert mondás is tartja, job félni, mint megijedni. Éppen ezért célszerű kicserélni a régi, már nem megfelelően funkcionáló ajtót vagy építkezés esetén egy olyat választani, amely jól zár és nyit, de semmilyen plusz biztonsági funkcióval nem rendelkezik. Ha a biztonság mellett az esztétika is nagyon fontos, akkor érdemes alumínium vagy műanyag bejárati ajtót választani, illetve a szakemberek véleményét is célszerű kikérni. Bővebb információkat, illetve a széleskörű kínálatot a petro-nyilaszaro.hu weboldalon talál!