Biztonságos az elektromos padló melegítés?

Az elektromos padlófűtés ma már igazán népszerű, éppen ezért számtalan helyiségben így oldják meg a melegítést. Sokan olyan kis terekben is használják, mint a fürdőszoba. Érthető, hiszen leginkább itt van szükség melegre, mivel zuhanyzás után az embernek nagyobb a hőszükséglete. De, vajon biztonságos az elektromos padlómelegítés a fürdőszobában?

A fürdőszobában alkalmazott elektromos padlómelegítésről itt tudhat meg többet! Az elektromos padlófűtés egyértelműen biztonságos fűtési mód, azonban sokakban felmerül a kérdés, hogy a fürdőszobában alkalmazva kell-e az áramütés veszélyétől tartani. A válasz egyértelmű nem, hiszen jó esetben a padló megfelelően szigetelt, aminek következtében kizárt, hogy víz érje az elektromos fűtőegységeket. Ráadásul a huzalok szigorú K+F folyamaton mennek keresztül, aminek köszönhetően egy igazán biztonságos fűtési módról van szó. Ezenkívül az elektromos fűtőkábel kialakításakor a vezetékeket úgy alakítják ki, hogy hüvely veszi körül, amely minden áramszivárgást átirányít a padlóburkolathoz, ezáltal elirányítja a felhasználótól, így az áramütés veszélye gyakorlatilag nullára redukálódik.

Az elektromos padló melegítés során alkalmazott melegítőkábel négy különböző réteggel rendelkezik.  A két belső vezető úgy nevezett ikervezető, ami azt jelenti, hogy a mágneses mezők kiküszöbölik az egyéb háztartási elektromos készülékek zavaró hatásait, valamint az indukált áramok potenciálját. A belső szigetelésre a fejlett fluorpolimerből készült huzalok szolgálnak, vagyis a második réteg. Az úgy nevezett Warmup Earth Braid egy olyan réz hüvely, melynek köszönhetően a huzal rugalmassá és tartósabbá válik. Bővebb információkért érdemes ellátogatni a futes-gazszereles.hu weboldalra és tájékozódni!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük