Egekben a gázszámla? Csökkentsük néhány hatékony tipp segítségével!

A téli hónapok beköszöntével egy valamiben biztosak lehetünk, ha gázzal gondoskodunk otthonunk melegéről, akkor az anyagilag biztosan megterhelő lesz. Ha nem szeretnénk, hogy a gázszámla összege az egekbe rúgjon, akkor érdemes megfogadni néhány hasznos tanácsot.

A gázszámla hatékony csökkentése kapcsán ide kattintva tudhat meg bővebb információkat! Az egyik legnyilvánvalóbb trükk a fűtés kapcsán, amivel hatékonyan spórolhatunk, hogy csak akkor fűtsünk, amikor erre tényleg szükség van. Banális tanácsnak tűnhet, azonban a tapasztalatok azt mutatják, hogy mégsem olyan egyértelmű. Ha hétvégén nem tartózkodunk otthon egész nap vagy nappal, amikor nem vagyunk otthon, érdemes lejjebb venni a fűtést. Abban az esetben, ha szeretnénk, hogy meleg legyen otthonunk, amikor haza érünk, nem árt, ha beszereltetünk egy programozható termosztátot, melynek segítségével könnyen be tudjuk állítani a fűtési hőmérsékletet, illetve időzíteni is tudjuk azt. Ha a meleget egy régi, energiapazarló készülék biztosítja, akkor érdemes elgondolkodni annak cseréjén is.

Habár ez egy nagyobb kiadás, azonban hosszútávon jobban járunk, ha egy energiatakarékos készülék szolgáltatja számunkra a meleget. Ráadásul így a meghibásodásoktól is kevésbé kell tartanunk. Egy új, korszerű kazán sokkal jobb teljesítménnyel rendelkezik, mint egy régi, ütött-kopott, ezért a csere jó alternatíva lehet, ha szeretnénk spórolni a költségeinken. Szintén befolyásolja a gázszámla összegét, hogy hogyan szellőztetünk. Ha télen hosszan kinyitjuk az ablakot és a fűtést sem vesszük vissza, akkor biztosak lehetünk benne, hogy a gázszámlánk magas lesz. Érdemes inkább gyors kereszthuzatot csinálni és a szellőztetés ideje alatt visszavenni a fűtést, hogy ne az utcát fűtsük feleslegesen.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük