Eldobható baby kendő és dugulás – van összefüggés?

Az 1970-es évek végétől kezdve jelentek meg az eldobható baby törlőkendők. Kezdetben az üzletekben a baba részlegen voltak megtalálhatók, manapság szinte bárhol meg tudjuk vásárolni őket.

A dugulásról még információ ezen a linken. Manapság számos olyan higiéniai kellék található a boltok polcain, mint a baby törlőkendő. Igazán praktikusak és amellett, hogy eldobhatók, gyakran használják rájuk a „lehúzható” jelzőt is. Ez azonban nem jelenti, azt, hogy tényleg le lehetne húzni őket. Számos horror történetet lehetett arról hallani, hogy valaki gyanútlanul lehúzta őket a wc-n, majd kénytelen volt a törlőkendő által előidézett dugulással szenvedni. Alapvetően egy baby kendő nem feltétlenül okoz dugulást, azonban nagyobb mennyiségben szinte biztosan. Az eldobható törlőkendő esetében az eldobható, az a kukába való eldobást jelenti, nem pedig a wc-n való lehúzást. A baby törlőkendők számos természetes és szintetikus szálból állnak, hogy ezáltal is vékonyabbak legyenek, ám mégis kellőképp kemények is legyenek. A törlőkendőről érdemes tudni, hogy biológiailag nem lebomló.

A törlőkendő tehát a lefolyóban sem fog lebomlani, csak átmegy rajta a víz. Ha pedig más hulladékanyagokkal felhalmozódik a lefolyóban, ide értve akár a zsírt, ételmaradékokat és egyéb lefolyóba kerülő anyagokat. Egy átlag lakossági WC-csatorna nagyjából négy hüvelyk vastagságú. Vagyis gyakorlatilag, ha nem megfelelő anyagokat dobnak bele, akkor borítékolható, hogy el fog dugulni. A kisebb dugulásokat még mi magunk is megszüntethetjük, azonban komolyabb dugulás esetén szakember segítségére lesz szükség. Az eldobható baby törlőkendőt tehát jobb nem a wc helyett a szemetes mélyére dobni. Bővebb információk a futesszerelo-gazszerelo.hu weboldalon.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük