Építkezések kapcsán elengedhetetlen a védőprofil használata

Legyen szó akár saját családi házunk építéséről, vagy komoly, nagyobb beruházásokról, a kivitelezés sikeressége nagyon sok tényező együttes hatásán áll, vagy bukik. Figyelembe kell venni a gazdasági folyamatokat, optimalizálni kell a munkaerő felhasználást és persze az alapanyagok minősége is döntő befolyással bír. Ezzel együtt a biztonságos munkakörülmények megteremtése minden egyébnél előbbre való.

Betonacélvégekkel történő kivitelezés esetében különösen nagy hangsúlyt kell fektetni a védőprofil meglétére. A kiálló, hegyes rudak ugyanis rendkívül balesetveszélyesek, még akkor is, ha nem a magasból történik a rázuhanás. A Munkaügyi Minisztérium vonatkozó rendelete alapján a munkavédelmi felszerelések és a biztonsági jelzések kihelyezéséről, karbantartásáról, illetve szükség esetén a cseréjéről minden esetben a munkáltató köteles gondoskodni. Nincs ez másképp a védőprofil kapcsán sem, ám mindenképpen tartsuk szem előtt, hogy munkavállalóként a saját érdekünk is a felszerelés hiánytalan megléte, így probléma esetén azonnal jelezzük azt a felelős személynek.

Már csak azért is, mert a védőprofil felhelyezése és cseréje rendkívül egyszerűen kivitelezhető, köszönhetően letisztult működési mechanizmusának. Ezek a kiegészítők formájukból adódóan ráfeszülnek a betonacélvégekre, így külön rögzítést nem igényelnek. Eltávolításuk pár pillanat alatt lehetséges és strapabíróságuknak hála számtalan alkalommal újra felhasználhatók. Az eszközbeszerzés során épp emiatt mindig törekedjünk arra, hogy csak a legkiválóbb minőségű, tanúsítvánnyal ellátott védőprofil rendelését engedélyezzük. Az előírásoknak megfelelő kiegészítők alig kerülnek többe, mint a kétes eredetű modellek, ám előbbiek kapcsán biztosak lehetünk benne, miszerint baj esetén kellő védelmet nyújtanak.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük