Étrend és életmód tanácsadás betegségek kezelésére és megelőzésére

Az egészséges életmód és a megfelelő táplálkozás hozzájárulhatnak ahhoz, hogy a testsúly optimális legyen és számos betegség megelőzhető általa.

Étrend és életmód tanácsadás nagy hatással lehet az életmódra. Az étrend és életmód tanácsadás akkor válhat szükségessé, ha a páciens valamilyen betegségben szenved és ennek kezelése miatt fontos, de akár különféle betegségek és az elhízás megelőzése miatt is történhet. Az elhízás egy komoly probléma, mely számos betegséggel járhat együtt, azonban ennek ellenére gyakran nem veszik komolyan az emberek, vagy ha mégis, akkor nem megfelelő módon igyekeznek változtatni. Például női magazinokban fellelhető diétákba kezdenek, vagy koplalni kezdenek. A probléma az, hogy egyik sem egészséges és hosszútávon egyáltalán nem tarthatók. A páciens a sorozatos sikertelenségek hatására egyre inkább elkeseredik és végül az evésbe menekül. Holott van hatékony módszer az elhízás ellen, mégpedig a szakember általi étrend és életmód tanácsadás.

Ugyanakkor az étrend és életmód tanácsadás nem csak abban az esetben lehet hasznos, ha testsúly problémákkal küzd, hanem akkor is, ha táplálékallergiája van vagy táplálékintoleranciája. Tudományos vizsgálatok igazolták, hogy a napi étkezés mennyisége, ritmusa, milyensége hatással van a sejtszintű működésre, éppen ezért várandósok számára érdemes szakember által összeállított speciális étrendet kérni, valamint fogantatást elősegítő étrend is kérhető. Ez nagyon fontos, mivel szülési rendellenességek is megelőzhetők általa. Ha Önnek is étrend és életmód tanácsadásra van szüksége, javasoljuk látogasson el a belvarosiorvosicentrum.hu weboldalra, ahol elérhetőséget és hasznos információkat találhat.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük