Faszenes grillsütő, a grillezés koronázatlan királya

A nyarat elég nehéz elképzelni szabadtéri grillezés és kerti partik nélkül. A levegőben terjengő sülő hús illata hamar meghozza az étvágyat, a jó társaság pedig csak hab a tortán. Ahhoz, hogy igazán finom falatokat tudjunk készíteni, elengedhetetlen egy grillező beszerzése.

Faszenes grillező sokak szerint a grillezés királya, mert csak ezzel lehet igazán ízletes húsokat, zöldségeket készíteni. Tény, hogy ezzel a módszerrel és eszközzel lehet elérni, hogy a húsok igazán füstös ízzel rendelkezzenek. Többféle típus közül válogathatunk, például a klasszikus gömbgrill is rendelkezésre áll. Ezekkel a kezdők is könnyen elboldogulnak, de a haladó grillmesterek is nagy hasznát vehetik. A gömbgrilleknek egyszerűbb és extrább, jobban felszerelt változata is kapható. Ha még sosem grilleztünk vagy szeretnénk egy megbízható készüléket választani, akkor a gömbgrill jó választás lehet. A fedeles típusokat nem csak grillezésre, hanem füstölésre is használhatjuk. Ráadásul a rossz időjárás sem jelent akadályt. Az igazán minőségi típusok rozsdamentes acélból készülnek.

A végeredményt nagy mértékben befolyásolja a grillsütő típusa, ugyanakkor vannak bizonyos praktikák, melyek szintén sokat hozzátesznek a finom, kívül ropogós, belül puha textúra eléréséhez. Ha nagy sikert szeretnénk elérni a kerti partin, akkor ahelyett, hogy csak feldobálnánk a húsokat és a zöldségeket a grillrácsra, fűszerezzünk alaposan és pácoljuk be több órára a húsokat. Minden ételnek más hőmérsékletre van szüksége, hogy tökéletesen elkészüljön. Ha magas szinten szeretnénk sütögetni, akkor nem árt erre is odafigyelni. Kezdőként elég, ha nagy hangsúlyt fektetünk a fűszerezésre, pácolásra, illetve ellenőrizzük, hogy alaposan átsültek-e a húsok. Akár a köreteket is elkészíthetjük a rácson sülve, így azok is átveszik a kellemes füstös ízt.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük