Fisher páramentesítő berendezések vásárlása

Nem minden párátlanító működik hűtéssel. Egyesek úgy dolgoznak, hogy egy vizet tartó anyaggal „kimossák” a vizet a levegőből, majd eltávolítják a vizet. A felmosási művelet vagy abszorpciót (ahol a víz közvetlenül valamibe kerül) vagy adszorpciót foglal magában (ahol a vizet valaminek a felszínére viszik fel).

Fisher páramentesítő berendezések kaphatóak a legszuperebb kedvezményekkel a fisherklima.hu weboldalra látogatva, ezért keressen fel minket bátran és tudjon meg mindent ezekről a készülékekről. Nem sikerült kiderítenünk, hogy ki volt a párátlanító eredeti feltalálója – valaki, aki először azzal az ötlettel állt elő, hogy géppel távolítsa el a vizet a levegőből. Willis Carrier, a légkondicionáló úttörője minden bizonnyal az egyik erős jelölt; gépei nagyrészt hűtéstechnikára épültek, és bár „klímaberendezéseknek” nevezik őket, a levegőből is eltávolíthatják a nedvességet. Egy másik korai versenyző James Locke, aki 1939/1940-ben gyártotta ezt a zseniális abszorpciós páramentesítőt és légkondicionálót a Honeywell számára. A lényeg, hogy a páramentesítők a szobából egy csatornán keresztül nedves levegőt szívnak be.

A levegő egy nagy, vízelnyelő anyagból készült forgó kerék mellett mozog, amely eltávolítja a nedvességet. A levegőt egy villanymotor által működtetett ventilátor szívja. A száraz levegőt visszafújják a szobába. Az alatta levő légcsatornát egy elektromos fűtőelem tartja forrón. A nedvességet elnyelő kerék a fűtött légtérben forog, és a forró levegőt kifújva kiszárítja. A levegőt egy ventilátor és villanymotor szívja el. A forró, nedves levegőt kifúvó csatornán keresztül fújják ki. Ahogy az elvárható, az egészet termosztátok és páratartalom-érzékelők vezérlik, így a helyiséget olyan melegen és szárazon tarthatja, amennyire csak akarja. Bővebb leírásért és további információkért keresse fel a fisherklima.hu-t.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük