Fűtési opciók és a felmerülő problémák

Ma már számtalan fűtési alternatíva létezik, amikből választhatunk. Bármelyik mellett is tesszük le a voksunk, érdemes tisztában lenni vele, hogy csak abban az esetben fog rendeltetésszerűen működni, ha rendszeresen karban van tartva.

A különféle fűtési típusoknál jelentkező problémákról itt olvashat bővebben. Manapság számtalan különféle fűtés létezik, azonban még mindig a központi fűtés számít ezek közt a legnépszerűbbnek. Ezt lehet működtetni gázkazánnal, szilárd tüzelésű kazánnal és hőszivattyúval is. Fontos, hogy abban az esetben is legyen elvégezve a karbantartás, ha a készülék első ránézésre hiba mentes, hiszen a szakértő a legkisebb hibákat is megtalálja és tisztítja a szűrőket. A modern fűtési megoldások közül a legnépszerűbb a padlófűtés, azonban ez sem örök életű, megvannak a maga hiba faktorai. A legnagyobb veszélyt a csövekben elszaporodó algák jelentik, valamint a belső korrózió miatt megjelenő iszaposodás. Az ilyen problémák miatt akár a teljes rendszer leállhat.

Annak érdekében, hogy ezt elkerülje, vegyszeres kezelésre van szükség, de ami ennél is hatásosabb, az a csövek géppel történő, nagynyomású átmosása, amivel elejét lehet venni a dugulásoknak. Szintén nagyon népszerű a radiátorokkal való fűtés, azonban itt is keletkezhetnek problémák, különösen abban az esetben, ha a rendszeres karbantartásról elfeledkezik. A leggyakrabb problémák közt a radiátor kilyukadást, valamint a rendszer iszapossá vagy levegőssé válását említhetjük. Éppen ezért minden fűtési szezon előtt érdemes átmosni, továbbá a benne lévő vizet leengedni. A légtelenítés igazán hasznos, mivel ezáltal a víz áramlását akadályozó levegőt eltüntetjük a rendszerből és a fűtés még hatékonyabb lesz.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük