Grill eszközök, avagy a profi grill mester eszköztára

Grillezni gyakran még azok a férfiak is szeretnek, akik egyébként nem jártasak a konyhában. A grillezés egyszerű tudománynak tűnik, hiszen sokan úgy vélik, hogy csak rá kell dobálni a húst a rácsra, aztán egyet forgatni, majd kész is az étel. Tény, hogy így is lehet grillezni, de lehet ezt igazán profi szinten is művelni.

Grill eszközök nélkül nehéz igazán hatékonyan dolgozni. Persze, lehet próbálkozni villával vagy fakanállal, azonban ezekkel nem lesz igazán élvezetes az ételek elkészítése, már pedig nem árt, ha élvezzük is, amit csinálunk, hiszen így teljesen más élmény lesz a folyamat. Másrészt az említett konyhai eszközök jól jönnek a konyhában az étel elkészítése során, azonban a grillezés egy kicsit más műfaj. Éppen ezért ehhez igazodó eszközökre van szükségünk, például egy hosszúnyelű grillfogóra, melynek segítségével megakadályozhatjuk, hogy a kezünk megégjen. Elvégre könnyen előfordulhat, hogy a lángok közé esik egy hússzelet, amit szeretnénk megmenteni. A hosszú nyéllel rendelkező grillfogó stabil fogást biztosít, illetve jellemzően hőszigetelt, csúszásgátló nyéllel is el van látva.

A grillezés egyik nagy sztárja a hús, márpedig ahhoz, hogy a különféle húsokkal jól tudjunk bánni, nem árt egy-két olyan grill eszköz, amit kifejezetten ezekhez fejlesztettek ki. Ilyen például a grill húsvasaló, mellyel tökéletesen sima lehet a hús, illetve a vizet és a zsírt is kipréselhetjük belőle. Ennek segítségével a hamburgerhús igazán zamatos és finom lehet. A facsipesz szintén nagyon hasznos, mely nem csak húsok, hanem zöldségek forgatására is tökéletesen alkalmas. Ráadásul nagyon barátságos áron lehet hozzájutni, így nem hiányozhat a grill eszköztárból. Akár készletben is megvásárolhatjuk ezeket az eszközöket, így nem kell őket külön összeválogatni.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük