Hamarosan kezdődik a futball világbajnokság!

A labdarúgó világbajnokság inden évben rengeteg rajongót ültet a stadionokba vagy a TV képernyők elé. A katari foci VB több szempontból is egyedülállónak számít, ezért érthető, hogy a rajongók alig várják, hogy a futball legrangosabb eseménye mielőbb kezdetét vegye.

Futball világbajnokság kezdetét minden alkalommal izgatottan várják a rajongók, azonban a 2022-est különösen nagy várakozás előzi meg, mivel több szempontból is kiemelkedik a korábbi VB-k sorából. Már a helyszín és az időpont sem mondható megszokottnak, hiszen a megszokott nyári kezdés helyett a futball világbajnokság kezdő időpontja november 20. és december 18-ig tart, amikor kiderül, hogy 2022-ben melyik ország csapata veheti át a futball legrangosabb díját. Természetesen, ahogy az lenni szokott, az esélylatolgatás már megkezdődött. Ennek kapcsán a focivb-2022.hu weboldalon tudhatsz meg bővebb információkat. Az időpont módosításra azért volt szükség, mert Katar sivatagi éghajlattal rendelkezik, így nyaranta a hőség szinte elviselhetetlen. Ez az első alkalom, hogy a futball világbajnokság arab országban kerül megrendezésre. Ez egyben azt is jelenti, hogy a helyszínen lévő szurkolóknak alaposan oda kell figyelni öltözködésükre és viselkedésükre.

Az arab országok kultúrája jócskán eltér az európaitól és az amerikaitól. A helyszínre érkezőknek érdemes kellőképp körültekintőnek és udvariasnak lenni, ugyanis csak vendégek egy idegen országban. Szerencsére nem kötelező a hagyományos katari öltözet viselése, ami nagy könnyebbséget jelent, különösen a hölgyeknek. Azonban a konzervatív öltözködésre mindenképp ügyelni kell. Az öltözéknek térd alá kell érnie és a nők esetében az is fontos, hogy a ruha takarja a vállakat. Ha további érdekességeket szeretnél olvasni, akkor látogass el a focivb-2022.hu weboldalra!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük