Hatékony fenék edzés szalaggal és kiegészítőkkel

Alapvetően, ha egy kezdő elkezd edzeni, akkor a legfontosabb az alapgyakorlatok begyakorlása. Mindezt súlyok és egyéb kiegészítők nélkül. Egy idő után viszont nagyobb ellenállásra lesz szükség a fejlődés érdekében, akkor a kiegészítőknek használatának is van alapja, sőt nagyon jól jönnek!

Fenék edzés szalaggal igazán hatékony lehet egy haladó számára. Ellenben egy kezdőnek érdemes szalag nélkül begyakorolni a gyakorlatokat, majd, amikor létrejön a helyes kivitelezés, akkor jöhet a szalag. A szalag nagy előnye, hogy súlyzós és saját testsúlyos edzésekbe is kiválóan beilleszthető. Ha szeretnél szalagot vásárolni, akkor érdemes nem a legolcsóbb, legsilányabb fajtát vásárolni, mert annak nagy valószínűséggel nem sok hasznát fogod venni. Sokkal jobban jársz, ha egy kicsit mélyebben a zsebedbe nyúlsz és minőségi darabot választasz, mely akár évekig segítheti edzéseid. Nem kell luxus darabokra gondolni, de ne is a legolcsóbb, silány, kínai gyártmányú gumiszalagokat használd! Ha szalagot vásárolsz, akkor az anyagot is ki kell választanod. A latex típusú gumiszalagok helyett érdemes a szövetes gumiszalagokat preferálni.

A latex anyagú gumiszalagokkal a legnagyobb probléma, hogy nehéz őket kezelni. Nem igazán ellenállók, ráadásul gyakran felcsúsznak a gyakorlat végzése közben, így az edzés helyett a szalag igazgatására megy el az idő. Ellenben a szövetes gumiszalag sokkal stabilabban a helyén marad és nagyobb ellenállás kifejtésére alkalmas, aminek köszönhetően hatékonyabb lesz az edzés. Ha szeretnél gumiszalagot vásárolni vagy bővebben tájékozódni a témában, akkor látogass el a fenekformalas.com weboldalra. A weboldalon nagyon sok hasznos tanácsot találsz, de akár Tótfalusi Alexandra segítségét is kérheted!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük