Hogyan tisztítsuk hatékonyan a lefolyót?

A lefolyók eldugulnak a törmelék idővel történő felhalmozódása miatt, ami csökkenti a csöveken keresztül a normál vízáramlást. Rengeteg ok van, ami miatt a lefolyás elzáródhat, de ez az egyszerű probléma nemkívánatos szagokat, rovarokat és áradást okozhat. Míg sokan várják azt várják, hogy magától múljon el a probléma,  van néhány hasznos tipp, ami segít abban, hogy fenntartsák a tiszta csatornát, ezzel pedig időt és pénzt takarítanak meg.

Kattintson ide és mindent megtudhat arról, hogy hogyan tarthatja tisztán hatékonyan lefolyóját úgy, hogy csökkentse a dugulás kockázatát. A karbantartást a konyhai lefolyóval kell kezdeni. Először is, dobja be az összes ételt és szemetet a kukába. Ideális esetben az egyetlen olyan anyag, amely lefelé halad, a szappan és a víz. Nagyon fontos tehát, hogy vízen és szappanon kívül ne kerüljenek zsiradékok és ételmaradékok a lefolyóba. Arra ösztönözzük, hogy az összes serpenyőpapírt törölje le egy törülközővel és dobja a szemétbe. Soha ne dobja el az olajat és a zsírt a lefolyóba. A zsír a csatornáinak oldalára tapad, és megkeményedik, ez idővel blokkolja a csöveket. Ha már megtörtént a baj, akkor a szódabikarbóna és ecet segítségével tisztán tarthatja a csöveket.

Nincs is annál rosszabb, mint amikor meg kell küzdenie az eldugult zuhanyzó lefolyóból származó vízzel. Nemcsak undorító látvány, teljesen el is lehetetleníti a zuhanyzást. Ha lehetséges, fektessen be egy szűrőbe. Ez a könnyen használható tartozék a haj, a kis szappanos darabok és más potenciális eldugulás-összetevők vissszatartásáért felelős. A szűrő alacsony árú  és eltávolítható, így pénzt takaríthat meg a jövőbeni lehetséges szövődményekért. Ne felejtsük el, hogy hetente legalább egyszer ürítsük ki a szűrőt, esetleg többször, ha gyakrabban használjuk. Bővebben a lefolyótisztításról weboldalunkra kattintva olvashat majd.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük