Hol van hpv oltás vagy hpv szűrés?

A HPV (más néven humán papillomavírus) fertőzés a világ a legelterjedtebb szexuális úton terjedő vírusos megbetegedés. Tüneteket okozhat a férfi és női belső és külső nemiszerveken is egyaránt, a végbél és a száj nyálkahártyáján is. A méhnyakon kívül a hüvelyt, szeméremtest, a hímvesszőt, illetve a végbél daganatos elváltozásait is gyakran okozhatják, a legújabb vizsgálati eredmények pedig  azt mutatják, hogy szerepük van a szájüregi rák kialakulásában is.

Sikeres hpv kezelés gyógyszerekkel Budapest belvárosában elérhető ezért nézzen be ön is hozzánk ha hpv oltásra vagy szűrésre lenne szüksége. A Belvárosi Orvosi Centrumban nemigyógyász, nőgyógyász, urológus és proktológus szakorvosaink is várják önt, így az intim területek felmerülő problémáit azonnal és hatékonyan kezelni tudjuk. A HPV oltás segítségével megelőzhető a vírus terjedése. A HPV fertőzés kimutatása a nyálkahártyákról is megtörténhet, így a tünetek és a laboratóriumi eredmények együttesével a szakemberek pontos diagnózist tudnak felállítani. A súlyosabb betegség kialakulásának elejét lehet venni a korszerű HPV kezelés eljárások és rendszeres ellenőrzések segítségével.

A HPV jelenleg több mint 100 különböző alfajjal rendelkezik szerte a világon, melynek legnagyobb  része a nemi szervek táján található. Némely alfajok nagyobb kockázattal rendelkeznek, mint mások, melyet súlyosbít az a tény is, hogy a HPV  vírusképes több éves lappangási időre is, mely idő alatt a vírus nem mutat semmilyen tünetet. A nőket fenyegető második leggyakoribb rosszindulatú daganat a méhnyakrák, melynek 90%-os valószínűséggel köze van a HPV fertőzéshez is. Nem csupán a nőket fenyegeti ez a betegség, mely kialakulásáért a HPV vírus a felelős. A statisztika alapján, a világ összes létező rákos megbetegedésének több mint 6%-a  összekapcsolható a HPV fertőzéssel. Néhány esetben a HPV fertőzésnek nincs semmilyen jele, ezért a rendszeres HPV szűrés kifejezetten ajánlott.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük