Igazi olaszos jellegű pizza kemencében sütve

Köztudott, hogy a pizza olasz eredetű étel, mely mára az egész világon elterjedt. Ma már rengeteg helyen van lehetőségünk pizzát fogyasztani, pizzériákban, pékségekben és gyorséttermekben. Sok helyen akár pizzaszeletet is vásárolhatunk, ha egy komplett pizzával nem bírnánk el. De, akár otthon is elkészíthetjük ezt a népszerű finomságot.

Pizza kemence garantálja, hogy az ízek összeérjenek és olyan pizzát készítsünk, melynek megkóstolása után még az olaszok is megnyalnák mind a tíz ujjukat. Aki fogyasztott már pizzát Nápolyban, az tisztában van vele, hogy milyen az igazi, hamisítatlan pizza. Itthon sajnos csak kevés helyen lehet olyan ételt fogyasztani, melyre még az olaszok is elégedetten bólintanának. Ha ragaszkodunk az autentikus ízekhez, akkor először a pizzatésztát kell másként elkészítenünk, mint ahogy a legtöbb recept írja. A titok a tészta vékonyságában és frissességében rejlik. A legtöbb helyen előre begyúrt tésztából sütik a pizzát, így természetes, hogy a végeredmény nem olyan, amire egy olasz is elégedetten csettintene. Az olasz pizzatésztához mindössze víz, liszt, só, illetve élesztő szükséges.

A hozzávalókat összedolgozzuk, kinyújtjuk, majd kelesztjük. Ha úgy akarunk tésztát nyújtani, mint egy igazi olasz, akkor felejtsük el a sodrófát és próbáljuk meg kézzel végezni a nyújtást. Nem könnyű feladat, gyakorlás szükséges hozzá, de megéri tenni egy próbát. Miután felkerültek a feltétek, következhet a sütés. A tradicionális olasz pizzát nem sütőben, hanem pizza kemencében sütik. Ma már semmi akadálya, hogy otthonunkba is beruházunk egy kemencét. Ízletes pizzákat, de akár más finomságokat is készíthetünk benne. Ezek a kemencék igazán magas hőmérsékletet képesek biztosítani, így az ételek hamar elkészülnek a belső térben.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük