Itthon és Ausztriában is beindult az e-autó piac

Hazánkban és Ausztriában is egyre többen gondolnak az e-autókra, mint környezetkímélő megoldásokra, tehát a környezettudatosabb emberek itthon, és úgy tűnik Ausztriában is kezdenek rájönni arra, hogy hosszútávon jobban megéri egy elektromos autóba befektetni.

Itt minden részlet megtalálható az e-autó piacról és annak beindulásáról, tehát megéri ide kattintani. Az akkumulátoros elektromos járművek sokkal kevesebb mozgó alkatrészt tartalmaznak, mint a hagyományos benzin/dízel autók. Viszonylag kevésbe kerül a karbantartásuk és nincs drága kipufogórendszerük, indítómotoruk, üzemanyag-befecskendező rendszerük, radiátoruk stb. Hazánkban az 5 milliárd forintos e-autó vásárlási program sikeres volt, hiszen az 5 milliárd forint néhány ára alatt fogyott el elektromos autók megpályázása miatt. Ebből a pénzből kétezernél is több elektromos autóra pályáztak hazánkban. Innen látszik, hogy hazánkban egyre inkább elkezdtek nyitni az elektromos autók világa felé, amelynek számos előnye van.

Az e-autó vezetésével hozzájárul a kipufogógáz-kibocsátás által okozott káros légszennyezés csökkentéséhez. Az e-autónak nem lesz kipufogógáz-kibocsátása. Ha megújuló energiát használ az e-autó feltöltéséhez, akkor még tovább csökkentheti az üvegházhatású gázok kibocsátását. Naponta feltöltheti e-autóját a napelemes rendszeréből, a hálózat helyett. A csökkent káros kipufogógáz-kibocsátás jó hír az egészségünk számára. A jobb levegőminőség kevesebb egészségügyi problémát és költségeket eredményez a levegőszennyezés miatt. Az e-autók ráadásul csendesebbek, mint a benzin/dízel járművek, ami kevesebb hangkárosodást jelent. Nem csoda tehát, hogy Magyarországon és Ausztriában is egyre többen hajlanak az e-autó vezetése felé, hiszen számos előnnyel jár mind a környezetre, mind pedig egészségünkre.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük