Levendula termesztése házilag

A levendula lehet világos színű, halványrózsaszín mint a „Loddon Pink” változat, lehet teljesen sötétlila is, akár a „Hidcote”, de van fehér színű változata is, mint a „Nana alba”. A levendulatermesztés Dél-Franciaországban őshonos, ahol a levendulát Provance-ban termesztik egy hatalmas területen.

Az angol levendula akár 80 centi magasra is képes megnőni esős időjárásban, de a francia levendula csak 30 centiméter magasra nő. Az angol és a francia levendula teljesen más illatokkal rendelkezik: az angol levendula erősebb illatú, míg a francia parfümösebb, nőiesebb illattal rendelkezik. Az első komoly levendulást Magyarországon Tihanyban építették meg az 1920-as években, és a tihanyi levendula valóban világhírű lett, mivel a levendula illóolaj-tartalma igen kimagasló volt. Kezdetben Európában a rómaiak voltak azok akik elterjesztették a növényt és tőlük ered a neve is: a „lavare”, magyarul azt jelenti „mosni” ez pedig arra utal, hogy már az ókorban is szépségápolásra használták fel a levendulát.

Amennyiben bővebb leírást és még több információt szeretne olvasni a levendulafajtákról, a termesztésről vagy a levendulák történelméről akkor nem kell mást tennie, mint felkeresni weboldalunkat a pannonhalmilevendula.hu-t, hiszen itt minden részletet elolvashat majd a levendulaolajokról és levendula értékesítést is megismerheti. Ha esetleg kérdések merülnek fel a levendula értékesítéssel, a levendula fajtákkal vagy a levendula előnyeivel kapcsolatban, arra is van lehetősége, hogy feltegye nekünk kérdéseit, csak vegye fel a kapcsolatot odaadó  ügyfélszolgálatunkkal az info@pannonhalmilevendula.hu e-mail címen, vagy tárcsázza a 06 20 595 7777 telefonszámot és itt minden egyes kérdésére választ kap majd, csak forduljon hozzánk bizalommal.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük