M4 a sportkedvelők számára

A Nemzeti Bajnokság más néven NB I, a magyar labdarúgó-bajnokság rendszerének legfelső szintje. A bajnokságot hivatalosan OTP Bank Liga névre keresztelték a címszponzora, az OTP Bank után. Az UEFA rangsorán jelenleg a 28. helyen áll Európában. Az OTP Bank Liga az M4 sporton tekinthető meg.

M4 sport műsor teljes egészében fellelhető a musor.tv weboldalon, tehát itt a helye nálunk, ha ön is megtekintené, hogy milyen NBI-es meccsek lesznek ma vagy éppen a hétvégén. Tizenkét csapat versenyez a bajnokságban, háromszor játszik egymással, egyszer otthon, egyszer idegenben, a harmadik mérkőzést pedig abban a stadionon játsszák, ahol először játszottak. A szezon végén a legjobb csapat belép az UEFA Bajnokok Ligája kvalifikációjába, míg a második helyezett és a harmadik hely a Magyar Kupa győztesével együtt az UEFA Európa Liga kvalifikációs körébe kerül. Az alsó két klub kiesik a Nemzeti Bajnokság II-be, a másodszintű bajnokságba, helyére a győztes és az NB2 második helyezettje lép. A kommunizmus összeomlása miatt a magyar futballklubok elvesztették az állam támogatását. Ezért sok klub pénzügyi problémákkal szembesült, amelyek hatása még mindig jelen van a magyar futballban.

A kilencvenes években a bajnokságok „hagyományos” klubjai domináltak, mint például a Ferencváros, az MTK és az Újpest. A Ferencváros mindig az első háromban végzett, kivéve az 1993–94 -es szezont, amikor a 4. helyen végeztek. Az anyagi problémák befolyásolták a Magyar Ligán kívüli klubok teljesítményét is. A magyar klubok nem tudtak versenyezni európai társaikkal. Sőt, a Bosman -ítélet mély hatással volt a Magyar Ligára is. Mivel a nagy európai klubok rengeteg pénzt fektethettek be a labdarúgásba, a keleti klubok csak hazai állampolgárok foglalkoztatására korlátozódtak. Amennyiben megnézné a meccseket, keresse fel a musor.tv weboldalt.