Maldív szigetek utazással kapcsolatos információk

Ha valaki a Maldív-szigetekre készül, akkor szinte biztos, hogy számolja vissza perceket. Nem csoda, hisz a Maldív-szigetek igazi kis paradicsomnak számít az Indiai-óceánon. Aki ide utazik, annak pár dolgot mindenképp érdemes tudnia.

Maldív szigetek utazással kapcsolatos információkat érdemes alaposan átolvasni és pár dologgal tisztában lenni, még az elutazás előtt. A Maldív-szigetekre tizenegy órás repülőút után jut el az ember. Már maga a reptérre való megérkezés is egy különleges, ugyanis a teljes Hulhumale sziget szolgál a leszálláshoz. Ezek után lehet eljutni a szigetekre, azonban ezt sem mindennapi módon. A szigetek közti közlekedés vagy hidroplánnal történik vagy a legelterjedtebb közlekedési eszközzel, vagyis a fából készült csúcsos orrú hajóval, az úgy nevezett dhoni – val. Ezt az egyik szigeten készítik a helyiek kókuszpálmából. Az időjárás miatt nem kell aggódni, mivel egész évben 27-32 Celsius fok közt mozog a hőmérséklet. A csapadék miatt sem kell különösebben aggódni, leginkább júniusban és júliusban lehet számítani komolyabb csapadékra.

Maga a szigetvilág is egy külön látványosság, de érdemes ellátogatni Maléba, ami a főváros. Itt számtalan csodaszép mecsetet csodálhat meg, azonban, ha már ott van, akkor a Péntek mecsetet, vagyis az UNESCO Világörökségi listájára felkerült szultáni palotát mindenképp érdemes megtekinteni. Sajnos a helyiek nem rendszeretetükről híresek, ezért az utcák meglehetősen szemetesek. Erre jobb felkészülni. Maléban érdemes még ellátogatni a piacra is és megkóstolni a helyi gyümölcsöket. Nagy meglepetés fogja érni, hisz az itthoni gyümölcsök íze meg sem közelíti az ottaniét. Bővebb információkért és utazási ajánlatokért látogasson el az invia.hu weboldalra.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük