Merevedési zavar okozói

Minél idősebb az ember, sajnos annál gyakrabban állhat be nála merevedési zavar, hiszen minél idősebb egy ember, annál több testi és lelki betegséggel kell szembenéznie, amelyek gyakran kiváltó okai lehetnek a merevedési zavaroknak. Az ember szexuális vágyai is csökkennek a kor előrehaladtával.

Merevedési zavar okozói lehetnek például a cukorbetegség, valamint a prosztatabetegségek. A cukorbetegek akár négyszer hajlamosabbak merevedési zavarra, mint azok az emberek akik nem szenvednek cukorbetegségben. A cukorbetegség azáltal idéz elő merevedési zavarokat, hogy károsítja az érrendszert. A prosztatabetegségben szenvedőknél háromszor nagyon az esélye annak, hogy merevedési zavar áll be, mint azoknál az embereknél, akik nem küszködnek ilyen jellgű problémákkal. A szívbeteg férfiaknál is gyakran állhatnak be erekciós problémák. Ajánlott odafigyelni a vérzsírszintre, valamint a vérnyomásra, hiszen ezeknek az emelkedése is idézhet elő férfiaknál merevedési zavart. Ha nem szeretnénk ilyen jellegű problémákat az életünkbe, akkor erősen ajánlott, minél egészségesebb életet élni, odafigyelni az alkoholfogyasztásra, valamint arra, hogy megtartsuk az ideális testsúlyt!

Fizikai tényezőnek tudható be még például az, ha a férfi dohányzik, lelki tényezőnek pedig az, ha egy fiatalnak túl magasak az elvárásai saját magával szemben. Az is okozhat zavarokat, ha egy fiatalnak még túl kevés a szexuális tapasztalata. Nagy ívben kerüljük el a kábítószereket, ha nem akarunk erekciós problémákat az életünkbe! Bizonyos gyógyszerfajták is kiválthatják a merevedés helytelenségét, ilyenek például a vízhajtók, a bétablokkolók, valamint a testépítők bizonyos tablettái. Ha szeretne megtudni többet az adott témáról, akkor látogasson el www.belvarosiorvosicentrum.hu nevű weboldalra, valamint keresse szakembereinket a következő telefonszámokon: +36 30 870 -74-27, +36 30 372-68-32!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük