Mi a helyzet a botoxszal?

Nagyon sok véleményt hallani a botoxszal történő arcfiatalításról, mely érvek szinte kizárólag negatívak, ám fontos tudni, hogy ezen eljárás abban az esetben elvetendő, amennyiben a páciens túlzásba viszi. Ennek az ellenvéleménynek a fő oka valószínűleg az ijedség, pedig nem egy összetett és nagyon bonyolult műtétről van szó.

A botox kezelés egyébként egy nagyon rövid ideig tartó beavatkozás, hiszen mindössze nagyjából tizenöt percet vesz igénybe. Szinte úgymond egy ebédidős eljárásnak is nevezhetnénk, hiszen a páciens a műtétet követően akár azonnal vissza is térhet a munkahelyére. A beavatkozás gyorsasága is egy valóban mellette szóló érv. Az eljárás során a botoxot azon izmokhoz juttatják el, melyek a ráncok kialakulásáért felelősek. Ennek hatására pedig az izomműködés gyengül, a bőr kisimul, az arc megfiatalodik. Ezt természetesen dokumentált fotók is alátámasztják.

Az Amerikai Egyesült Államokban ez a leggyakrabban alkalmazott fiatalító műtét. Több mint két millióan élnek a fiatalítás ezen módjával. Fontos, hogy az eredményes kezelésért, a legkisebb kockázat érdekében egy olyan orvos végezze a beavatkozást, aki többéves gyakorlattal és szakértelemmel is rendelkezik.

De mi is tulajdonképpen a botox? Ez az anyag valójában egy fehérje, melyet az arcfiatalítás során alkalmaznak. Amennyiben kisebb mennyiséget juttatnak a megfelelő területre, a páciens arca megfiatalodik. Ezek a területek lehetnek a homlok, a nyak, a szem és az ajkak körüli ráncok és a szemöldök közötti régió. De a botox az izzadás kezelésére is alkalmas anyag.

Amennyiben szeretné kipróbálni a botox kezelést, keresse fel a Körúti Orvosi Centrum munkatársait, akik tapasztalt és szakértelemmel rendelkező orvosok. A részletekért és a jelentkezéshez látogasson el a korutiorvosicentrum.hu internetes oldalra.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük