Milyen előnyei vannak a PIR tetőpanelnek?

A tetőpanelek népszerűsége folyamatosan nő az elmúlt pár évben, ugyanis számos előnnyel rendelkeznek. Ez a PIR tetőpanelekre különösen igaz, melyeket különösen a magastető szerkezetek fedéséhez érdemes alkalmazni.

PIR tetőpanel többféle színben is rendelhető. A PIR maggal ellátott szendvicspanelek legnagyobb előnye, hogy hőhídmentesen és igazán gyorsan szerelhetők. Ahogy a legtöbb tetőpanel esetében, úgy a PIR tetőpanelre is igaz, hogy kis önsúllyal rendelkezik, ezáltal kevésbé terheli a tetőszerkezetet, amely így hosszabb élettartalmat érhet el, mint például, ha hagyományos tetőfedő anyag, például cserép kerülne a tetőre. A PIR tetőpanel alkalmazása azért is jó döntés, mert kiemelkedő tűzállóság és kiváló hőszigetelő képesség jellemzi. Az acél fegyverzeteknek köszönhetően a panelek hosszú élettartamot biztosítanak. Annak érdekében, hogy megértsük, hogy a PIR tetőpanel miért ilyen j választás, mennyi előnye van, célszerű többet megtudni a PIR, vagyis poliizocianurát kapcsán.

A PIR hab különleges, zárt cellás kémiai szerkezete, illetve az alapanyagok összetételeinek köszönhetően az építőanyagok közül kiemelkedik hőszigetelő tulajdonságait tekintve. Ráadásul, ahogy már fentebb is említettük, nagyon jó tűzálló tulajdonsággal is rendelkezik. Ez azt jelenti, hogy a habon fekete oxid keletkezik nyílt láng hatására. Ez a belső részeket elzárja az oxigéntől, tehát az égés akadályoztatva lesz. A PIR hab, a panelek maganyaga gyanánt, a nyírófeszültség továbbításáért felelős a két fegyverzet között. A poliészter bevonatnak köszönhetően Közép-Európában kül- és beltéren egyaránt általános felhasználás valósulhat meg. Bővebb információkért és PIR tetőpanelek rendeléséért azt javasoljuk, hogy látogasson el a norolemez.hu webáruházba!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük