Milyen előnyei vannak a spárga fogyasztásnak?

A spárga többféleképp elkészíthető, így, ha előszeretettel kísérletezel a konyhában, akkor jó választásnak bizonyul. Nem csak a belőle készíthető ízletes ételek miatt érdemes spárgát készíteni, hanem azért is, mert tele van vitaminokkal és ásványi anyagokkal, melyek hozzájárulnak a szervezet egészségéhez.

Spárga ideális választás ebédre, vacsorára, de akár a randi ételnek is. Ennek oka, hogy magas a folsav és a B6-vitamin tartalma, ami fokozza a nemi vágyat. Emellett az E-vitamin tartalma is jelentős, melynek köszönhetően stimulálja a nemi hormonokat a nőkben és a férfiakban egyaránt. Vagyis nem túlzás kijelenteni, hogy a spárga afrodiziákumként is jelentős. A benne lévő nagy mennyiségű E-vitaminnak köszönhetően az immunrendszert hatékonyan erősíti, amely így sokkal jobban ellen tud állni a különféle kórokozóknak és megbetegedéseknek. A spárgához tökéletesen passzol az olívaolaj, ezért érdemes ezt alkalmazni az elkészítés során. Már csak azért is, mert a zsiradék felhasználásának köszönhetően a szervezet sokkal jobban fel tudja szívni az E-vitamint, mely köztudottan zsírban oldódó vitamin.

Azontúl, hogy a spárga nagyon jó hatással van a szervezetre és rengeteg vitamint, illetve ásványi anyagot tartalmaz, emellett igazán finom is, így bátran fogyaszd a mindennapokban. Főzheted, sütheted, párolhatod, grillezheted, csak rajtad múlik, hogy hogyan készíted el. Ezenkívül akár ízletes krémlevest is készíthetsz belőle. A spárga akár a kettes típusú cukorbetegség kockázatát is képes hatékonyan csökkenteni, ezért egészen bátran fogyaszthatod, ha családodban előfordul ez a betegség. Emellett az emésztésre is jótékony hatással van magas rosttartalma miatt. Ha szeretnél online vásárolni, akkor látogass el a kozertplusz.hu webáruházba!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük