Milyen esetekben előnyösebb számunkra a gázgrill?

Ahogy a tavasz első napsugarai egyre erősebbé válnak és egyre kevesebb ruhát kell magunkra öltenünk az indulást megelőzően, egyre nagyobb kedvünk van minél több időt odakint tölteni. Ha már kinn tartózkodunk, akkor miért ne készíthetnénk el odakint az ételünket is, a sercegő parázs és grillrács segítségével.

Gázgrillek, elektromos készülékek, faszenes típusok és megannyi kialakítás. Nagyon nehéz kiválasztani, hogy melyik volna számunkra a legideálisabb választás. Elsősorban azt kell mérlegelnünk, hogy milyen elvárásaink vannak, illetve az egyes típusoknak milyen előnyei és hátrányai vannak. Az általános vélekedés szerint a faszenes készülékkel való sütögetés számít a grillezés királyának, míg a többi módszer inkább amatőr, kevésbé elismert műfaj. Holott ez az állítás nem igazán helytálló, hiszen ennél komplexebb módon érdemes nézni a grillezés kérdését. Hiába tartják sokan a grillezés királyainak a faszenes készülékeket, ha számunkra sokkal előnyösebb egy másik típus, könnyebben tudunk bánni vele. Azt el kell ismerni, hogy a faszenes grillsütők sokkal alkalmasabbak a BBQ technika kivitelezésére, illetve ezzel a módszerrel érhető el egyedül a kellemes, füstös aroma az ételek esetében.

Ha viszont azt tartjuk szem előtt, hogy a sütés minél gyorsabban végbe menjen és a lehető legkevesebb macerával járjon, akkor jobban járunk a gázlángos típusokkal. Az oldalégők elősegítik, hogy minél gyorsabban elkészüljenek az ételek, így, ha farkaséhesek vagyunk, esetleg a vendégeink érkeznek korgó gyomorral, akkor hamar el tudjuk készíteni a finomságokat. A jól megválasztott gázgrill élvezetessé teszi a sütögetés minden pillanatát, ezért nem érdemes elkapkodni a megfelelő készülék kiválasztását, amin finomabbnál-finomabb falatok készülhetnek.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük