Milyen játékot válasszunk a gyerekeinknek?

Minden szülő nagy gondot szentel annak, hogy a gyermekeit a legmegfelelőbb játékokkal lássa el. Felelős szülőként tudjuk, hogy a játék roppant jelentőséggel bír a kicsik életében; ennek köszönhetően fejlődnek a gondolkodási képességeik, javul a koncentrációjuk, kreatívabbá válnak, javul a mozgáskoordinációjuk…

A fejlesztojatekvilag.hu játék webáruház termékpalettája rengeteg olyan játékot tartalmaz, amelyek ügyesebbé és sikeresebbé teszik a gyerekeket. A gyártó mindig feltünteti a játékok csomagolásán, hogy hány éves gyerekek számára ajánlja, de emellett más szempontokat is figyelembe kell vennünk a játékok kiválasztása során.

A gyerek játék mindenekelőtt legyen biztonságos! A felelős webáruházak és játékboltok nem is forgalmaznak olyan játékokat, amelyek sérülésveszélyesek lennének, ennek ellenére legyünk kritikusak a különböző játékokkal szemben. A biztonságos játék egyben strapabíró is, hiszen a törött részek okoznak a leggyakrabban sérüléseket.

A játék kiválasztása során figyeljünk arra is, hogy a gyermekünk számára vonzó legyen az a játék. Kérjük ki a gyermek véleményét, illetve figyeljük a reakcióit! Ha a kisgyermek vonzónak talál egy fejlesztő játékot, akkor szívesebben tölti vele az idejét és erőteljesebb lesz a készségek fejlesztése is.

Lehetőleg olyan játékokat válasszunk, amelyek a kreativitást fejlesztik. Ennek a kritériumnak szerencsére nagyon sok játék megfelel; ha egy játék kíváncsiságot gerjeszt és gondolkodásra ösztönöz, akkor a kreatív megoldásokat is megköveteli.

Az életkori ajánlás megfogadásával elérhetjük, hogy a gyermekünk kihívást találjon egy-egy játékban, de ne legyen frusztráló számára. A túl nehéz feladatot adó játékok ellentétes hatást érnek el.

Ha alapos döntést hozunk, bizonyosan hozzájárulunk a fejlesztő játékok hatékonyságához.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük