Milyen laktató diétás ételeket érdemes fogyasztani?

Az alakformálás kulcsa az edzés és a diéta, azonban a hangsúly elsősorban az utóbbin van. A siker érdekében kalóriadeficitet kell elérni, vagyis több kalóriát kell felhasználni, mint amennyit fogyasztunk. Ezen sokat segíthet a mozgás, azonban leginkább azon áll vagy bukik a diéta, hogy milyen élelmiszereket fogyasztunk.

Laktató diétás ételek fogyasztása elengedhetetlen az életmódváltás során, ugyanis csak így érhető el, hogy hosszú távon ne éhezzünk. Sokan esnek abba a hibába, hogy rendkívül szigorú fogyókúrába kezdenek és alig fogyasztanak valamit, tehát gyakorlatilag koplalnak. Ez pár napig, esetleg egy-két hétig tartható, azonban utána egy falásroham vet véget neki. A megoldást nem a megkötésekkel teli fogyókúra jelenti, hanem a hosszútávon fenntartható étkezés. A legtöbb élelmiszeren fel van tüntetve, hogy mennyi kalóriát tartalmaz. Ha mégsem, akkor az internet segítségével ez könnyen kideríthető. A kalóriákat vezetheted akár egy kockás füzetben is, de ha nincs kedved manuálisan számolgatni, akkor használhatsz kalóriaszámláló applikációkat.

Sokat segíthet, ha bevezetünk néhány alapvető változást, mint például a napi ritmus az étkezésekben. Ez azt jelenti, hogy mindennap körülbelül ugyanabban az időben étkezünk. Ha mindennap ugyanakkor étkezünk, akkor a szervezt előbb-utóbb hozzászokik ehhez és kevésbé akarunk majd nasizni. Az étkezések során célszerű a laktató, azonban alacsony kalóriatartalmú ételeket előnyben részesíteni, mint például a zöldségek, bogyós gyümölcsök, zabkása, tojás, hal, leves. Meglepő, de a pattogatott kukorica is ide tartozik. A megfelelő folyadékbevitelről sajnos kevés szó esik, de ez a rész is nagyon fontos az életmódváltásban. Bővebb információkért érdemes ellátogatni a kozertplusz.hu weboldalra!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük