Mit érdemes tudni a lapostető hőszigetelés kapcsán?

Az egyre növekvő energiaárak sokakat arra sarkalnak, legalábbis a tudatos felhasználókat, hogy az épületek, beleértve a lapostetők szigetelésről gondoskodjanak. Új épületek esetében a hőtechnikai szabvány is előírja az építtetőket, hogy a lapostetőket megfelelő hőszigetelő rétegrenddel lássák el.

Lapostető hőszigetelés megléte több szempontból is fontos. A leglényegesebb előny, ami ezáltal elérhető, hogy a fűtési költségeket jelentős mértékben csökkenteni lehet. De, olyan előnyökkel is számolhatunk, mint az épületfizikai károsodás megszűnése. Többek közt olyanokra kell gondolni, mint a penészedés vagy a páralecsapódás. Ráadásul előbbi az egészségre nézve is veszélyes. A lapostető szigetelése kétféleképp történhet. Egyenes vagy fordított rétegrenddel. A lapostető szigetelése során nem csak a hő- és vízszigetelést kell figyelembe venni, hanem a mechanikai sérülésekkel és a napfénnyel szemben is védekezni kell. Az egyenes rétegrend esetében a csapadék elleni szigetelés kerül legfelülre, annak érdekében, hogy az alsóbb rétegeket védje a nedvességtől.

A fordított rétegrend esetében, ahogy az elnevezésből is ki lehet következtetni, a hőszigetelés kerül legfelülre és ez alá kerül a vízszigetelés. Ekkor viszont a hőszigetelés nedvességálló, így nem jelent problémát, hogy csapadék éri. A vastag felső hőszigetelés és az alatt lévő vízszigetelés nehezebben melegszik fel, ami azt jelenti, hogy kisebb hőszigeteléssel kell számolni. Minél tovább kitart a vízszigetelés, annál hosszabb élettartama lesz a lapostető hőszigetelésnek. A lapostető hőszigetelés kapcsán a Slepszer Kft munkatársai nagyon sokat tudnak segíteni, ezért, ha bővebb információkra vagy elérhetőségre van szüksége, akkor látogasson el a slepszer.hu weboldalra!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük