Ó, az az elegáns gyapjú szőnyeg!

A gyapjú szőnyeg 100%-ban természetes anyagú. A hernyóselyem után ez a textilipar második legértékesebb állati eredetű alapanyaga. A gyapjú készülhet a juhok bundájából, valamint kasmírkecske és angórakecske szőrzetéből is.

Ezek a kedves kis állatok jól is járnak a rendszeres nyírással, szinte megkönnyebbülnek, amikor megszabadítják őket bundájuktól. A nyírás fájdalommentes és csupán pár percet vesz igénybe. A gyapjú az egyik legtermészetesebb, legszebb, legnemesebb szőnyeg anyag. Aki egyszer megtapasztalja érintését és könnyen kezelhetőségét, soha többé nem akar más szőnyeget. A gyapjú szőnyeg végtelenül puha, tapintása lenyűgöző. Emellett színtartóak és használat során nem lapulnak le.

Szőnyeg
Szőnyeg

Sokan gondolnák, hogy a gyapjú kényes és inkább nem vásárolnak ilyen típusú szőnyeget. Pedig ezt rosszul tudják. A gyapjú olyan természetes anyagokat tartalmaz, mint a koleszterin és a lanolin, amik taszítják a szennyeződéseket, foltokat. Így ha véletlenül valami rá is cseppen, az könnyedén letörölhető féltett szőnyegünkről. Emellett a pozitív tulajdonság mellett még egy jó hírem van: a gyapjú szőnyeg az allergiásoknak is megoldást kínál. Hogyan? A gyapjú magához vonzza a levegőben szálló porszemcséket és poratkákat, így kevesebbet lélegzünk be belőlük. Elég rendszeresen felporszívózni a szőnyeget és búcsút inthetsz az allergia tüneteinek otthon. Mondjak még egy pozitívumot? A gyapjú szőnyeg szálaiban lévő fehérjék miatt tűzálló is, mert ezek a szálak nem táplálják az égést, így tehát ha a gyapjú szőnyeg meggyulladna, magától el is alszik. Érdekes, nem igaz?

A gyapjú szőnyeg a padló dísze, ami melegséget visz az otthonokba, igazi meghitt és barátságos hangulatot teremtve. Számos szín és méret kapható belőlük. Elérhető az egyszínű, letisztult, minta nélküli és a gazdag mintázatú, színes, fényűző stílusú is. Ahány ház, annyi ízlésvilág. Te döntöd el, hogy visszafogott, vagy pedig extravagáns gyapjú szőnyeg tulajdonosa leszel. Egy valami biztos. Imádni fogod! Egy impozáns gyapjú szőnyeg ajándéknak is tökéletes, nagy örömöt lehet vele szerezni, bármilyen alkalomra is vásárold szeretteidnek. A lakás egyik legékesebb díszítő eleme lesz, amit az egész család imádni fog. Egy szép gyapjú szőnyeg olyan lehet, mint egy gyönyörű gyémántgyűrű. Kitűnik a szürkeségből és egyediséget tükröz.

Őrizd Te is a szőnyeg készítés hagyományait és vásárolj természetes, gyapjú szőnyeget!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük