Öntöző szivattyúk a kert méreteihez igazítva

Akár gyümölcsös, akár veteményes, vagy csemetekert, öntözni mindenképpen kell. Elég valószínűtlen, hogy az időjárás olyan kegyes a gazdákhoz, hogy mindig a megfelelő időben, a megfelelő mennyiségű csapadékot biztosítja. Így hát marad a saját kezű öntözés. De hogyan?

Az öntöző szivattyúk sok terhet vehetnek le az ember válláról. Az öntözőkannával való rohangálás eszméletlen fárasztó és nem is hatékony módja az öntözésnek, ha nagy területről van szó. A locsolótömlő már jobb lehet, de az sem tökéletes, mert annak is végesek a lehetőségei, a kerti csapra kell szerelni, mely korlátozza a szabad mozgást. Ráadásul ennyi vezetékes víz elhasználása komolyabb költség lehet. Azonban azoknál a kerteknél, ahol van kút, az öntöző szivattyúk nyújtják a tökéletes megoldást.

A primanet.hu webáruház öntöző szivattyúk tömkelegét kínálja a vásárlóknak, csak győzzenek választani a sok márka és modell közül. Nyilván a fontosabb szempontokat áttekintve majd szűkül a választék, de így sem lesz egyszerű. Ami nagyon fontos az öntöző szivattyúk kiválasztásakor, az az, hogy mekkora teljesítményű berendezésre van szükség. Ezt leginkább az befolyásolja, milyen forrásból jön a víz, milyen mélyről kell felküzdenie a szükséges vízmennyiséget a szivattyúnak. Emellett nem elhanyagolható a helyszín és a ráfordítandó keret összevetése az öntözési igényekkel, hisz deficitet senki sem szeretne magának. Az öntöző szivattyúk között található többcélú is, mely gazdaságos megoldást jelenhet azok számára, akik nem csak öntözésre, hanem egyéb vegyszermentes folyadék szippantására kívánják használni a berendezést. Aki esetleg ezekben bizonytalan, kérhet a PrimaNet szakértő kollégáitól tanácsot, hogy ne vesszen el az öntöző szivattyúk világában. A primanet.hu oldalon a termékeknél található műszaki adatok is sokat segítenek a választásban.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük