Padlószőnyeg melegburkolat, amely télen-nyáron értünk van

A padlószőnyeg valamelyik változata mindannyiunk számára ismerős. Shaggy, ipari filc, frizé, stb. Már gyerekkorunkban is találkoztunk a padlószőnyegekkel és nagyon szerettük. Mit sem változott ez mára, a még kényelmesebb, modern világban.

A padlószőnyeg egy igazi, szeretetre méltó szőnyeg. Kellemes hangulata van a helyiségnek, ahol szembe találjuk magunkat vele. Tőlünk nyugatra sokkal népszerűbb, ott szinte a lakás minden helyisége padlószőnyeg burkolatú. Mi is szeretjük, szó se róla. A hálószoba, a vendégszoba, de még a nappali is egyre több helyen padlószőnyeg borította.

A pihe-puha padlószőnyeg jelenléte nagyon barátságossá teszi a lakást. Gyermekek és felnőttek kedvence, mert jó érzés rálépni és ráfeküdni is.
Télen melegít, nyáron pedig jobb a padlóra leheveredni egy kispárnával, mint a kanapéra. Télen a padlófűtés mellett használva kellemesen meleg érzésű a talpunk alatt. Olyankor is jó lekucorodni rá.

Nyáron a padlószőnyegek azért jók, mert a padlón mindig hűvösebb hőmérséklet uralkodik, mint a kanapén. Teríts le egy vékony lepedőt a padlószőnyegre és feküdj le rá, észre fogod venni, milyen kellemes ott a klíma.

Padlószőnyeg
Padlószőnyeg

Milyen szálkezelésű padlószőnyegek léteznek, melyiket válasszunk?

  • A legismertebb talán a frizé (friese) padlószőnyeg, ami puha tapintású, csavart szálszerkezetű anyagból készül. Gyerekszobák gyakori szőnyege.
  • Heat-set, hőrögzítéssel készült polipropilén padlószőnyeg, amely szintén népszerű. Nagyon jó kopásálló, strapabíró padlószőnyeg. Folt- és portaszító, antisztatikus szőnyeg, javasolt az allergiában szenvedőknek.
  • Thermo dupla filces padlószőnyeg, ami az egyik legjobb hőszigetelő és zajszigetelő. Emeletes házak felső szintjére tökéletes választás, padlófűtéshez is alkalmazható.

A padlószőnyegek tisztán tartásától sokan félnek. Attól aggódnak, hogy ha egyszer folt kerül rá, sosem tudják eltávolítani, lecserélni pedig az egész helyiségben elég nagy fáradtság és anyagi veszteség is. A padlószőnyeg azonban ugyanúgy tisztítható, mint bármelyik más szőnyeg. Ha véletlenül valami szennyeződés érné, egyszerűen nedves ruhával, semleges tisztítószerrel kezelhetjük a problémát. Száradás után olyan lesz, mint új korában.
Porszívózzuk át minden héten és hosszú-hosszú évekig élvezhetjük báját.

A padlószőnyegek mindegyike használható padlófűtés mellett is. Télen a legjobb érzés meleg felületű padlón járni, mint egy hideg csempével burkolt felületen.

Gyerekszoba, hálószoba. gardrób szoba, iroda… padlószőnyeggel kellemesebb az ottlét.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük