Patch kábel – Ismerkedjünk meg vele közelebbről!

A patch kábel, nem meglepő módon egy kábeltípus, ezzel valószínűleg semmi újat nem mondunk. Hogy egy kicsit konkrétabban belemenjünk a témába, a patch kábel egy csavart érpáras hálózati kábeltípus, amit az informatikában használnak. Mindenféle sallang nélkül egy internet kábel, aminek nagy hasznát vesszük, ha nincs WI-FI.

Patch kábel számtalan előnnyel rendelkezik, mint például vékony, olcsó, valamint könnyen telepíthető. Ugyanakkor mindennek megvan az árnyoldala, így a patch kábelnek is egyik, mégpedig, hogy maximum száz méteres átviteli távolsággal rendelkeznek. Ha egy kicsit használjuk a képzelőerőnket és elképzeljük, hogy egy patch kábelt ketté vágunk, akkor nyolc rézvezeték tárulna a szemünk elé, amik kettesével vannak összesodorva, más-más mértékben. Ennek mi értelme van? Nagyon is sok, mivel abban az esetben, ha ugyanolyanok lennének, akkor a külső, zavaró jelek felerősödnének. A patch kábelek végein a legtöbb esetben RJ45 vagy 8P8C csatlakozók találhatók, de fontosnak tartjuk megemlíteni, hogy a különféleképp sodort kábelek mind más átviteli sebességre képesek. Ezt a CAT szám jelzi számunkra.

A patch kábeleknek természetesen több különféle típusa létezik, ilyen például a fali kábel vagy a lengőkábel. Hasznos információ lehet, hogy a lengőkábel burkolata sokkal hajlékonyabb, valamint rézsodrony található belsejében. A fali kábel jóval tömörebb rézerekből áll és merevebb külső burkolattal rendelkezik. A 3bnetwork.hu webáruházban patch kábelek széles választékát találja, így mindenképp érdemes ellátogatni ide és megtekinteni a kínálatot. Kérdés esetén pedig a webáruházban talál elérhetőségeket, amiken keresztül fel tudja venni a kapcsolatot a webáruház munkatársaival!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük