Régi, lassú, folyton lefagyó HR szoftver? Ideje váltani!

Minden bérszámfejtő programnak megvan a maga sajátossága, logikája, így egy kicsit mindegyik másként működik. Ezek a szoftverek rendkívül komplexek, így felhasználói tekintetben és a jogszabályok kapcsán is számos kritériumnak kell megfelelniük. Ugyanakkor attól még, hogy a felület esztétikus, nem feltétlenül felel meg szakmai szempontból és ennek fordítottja is igaz lehet.

HR szoftver esetében elengedhetetlen, hogy megfelelően működjön és könnyen lehessen dolgozni vele. A bérszámfejtés a bérekkel összefüggésben lévő jogszabályokat foglalja magába. Ide tartoznak a munkabérek, a különféle juttatások és a foglalkoztatottak kifizetései. A nagy cégek, vállalatok esetében a könyveléstől elkülönül a bérszámfejtés, külön HR-es kollégák foglalkoznak vele. Ahhoz, hogy ezek a dolgozók el tudják végezni a munkájukat, elengedhetetlen egy megbízhatóan működő, felhasználóbarát bérszámfejtő program. Ráadásul egy jó szoftver nagy mértékben megkönnyíti a munkavégzést, hiszen számos feladat automatizálható általa és nagyon sok terhet le lehet venni a dolgozó válláról. Ezzel időt, energiát és humán erőforrást lehet megspórolni, mely a költségekben is megmutatkozhat. A digitalizáció ezen a területen is nagy segítséget nyújthat és megkönnyítheti az életünket. Azonban egy rosszul működő lassú program inkább csak bosszúságot okoz, ezért jól át kell gondolni a döntésünket.

Természetesen a legfontosabb, hogy az adott bérszámfejtő program megfeleljen a magyar jogszabályi követelményeknek, illetve a HR dolgozók igényeinek. Ahhoz, hogy a cégünk számára legmegfelelőbb program mellett döntsünk, nem árt egyeztetni a HR-es kollégákkal, hiszen ők fogják napi szinten használni a programot, így érdemes az ő igényeiket, elvárásaikat is szem előtt tartani, bevonni őket a választási folyamatba, hogy valóban gyorsan és hatékonyan tudják végezni a munkát a megfelelő szoftver segítségével.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük