Repítsd el magad gondolatban egy ötcsillagos szállodába!

Egy pihe-puha, hófehér fürdőköntös, amibe burkolózva otthon is szállodában érezheted magad. 100% pamut, kényeztetően puha és hófehér. Ezek egy igazi, kiváló minőségű fürdőköpeny, másik nevén köntös tulajdonságai.

Otthonunkban, a tökéletesen felszerelt fürdőszoba egyik kelléke a köntös, amibe jól esik belebújni egy forró fürdő után, vagy reggel, amíg reggelizünk, esetleg este, amíg a nappaliban filmezünk. A köntös minden évszakban hasznunkra van és nem csak a fázósaknak.

A fürdőköpeny felfedezése a 16. század környékén történt meg, amikoris először még csak a férfiak használták. Abban az időben ugyanis a fürdőházak előírása megkövetelte, hogy a férfiak csak testüket elfedve mehettek be a vízbe. A hölgyek a 19. századtól kezdték el használni, először a tengerpartokon, testük eltakarásához. Ezekben az időkben egy köntös státusszimbólum is volt. Csak a gazdag, elit emberek engedhették meg maguknak. Később azonban a fürdőköntös a hétköznapi emberek életének részévé is vált és nem csak fürdőzések során, hanem otthon is elkezdtük használni.

Fürdőköpeny
Fürdőköpeny

Szeretjük a kényelmet, a komfortos lakástextileket, a szép tárgyakat magunk körül. Otthonunk az a hely, ahol elfelejtjük a stresszes hétköznapokat és fáradt testünk, lelkünk megpihen. A fürdőszoba egyre nagyobb figyelmet kapott az utóbbi időben. Egyre jobban odafigyelünk a maximális minőségre és arra, hogy minden percünk pihentető legyen ebben a helyiségben is.

A jó fürdőköpeny ismérve:

  • a kiváló minőségű anyag,
  • a tartósság,
  • puhaság,
  • melegség,
  • lágyság.

Egy igényes és szép köntös melegen, szárazon tart, átölel. Köntöst a gyermekek is szeretnek használni, főleg ha az valamilyen mesefigurával díszített. A köntös a gyermekeknek is könnyen felvehető, ők maguk is segítség nélkül magukra tudják venni az esti fürdések után.

A köntösöknek többféle típusa is van. Van kifejezetten női köntös, ami fehérneműként szolgál számukra. Van rövid fazonú és hosszú fazonú köntös, van férfiaknak készült köntös és gyermekeknek. Fürdőköntösök többféle anyagból is készülhetnek, a selyemtől a frottírig. Az otthoni használat mellett pedig vannak kifejezetten szállodai köntös is, amely méretskálája elég széles, az xxs-től az 5xl-ig beszerezhetünk belőlük. A szállodai fürdőköntösnél fontos, hogy az tényleg a legkiválóbb minőségű legyen, hiszen a vendégek a legjobbat érdemlik. Ezek a köntösök gyakori mosásnak vannak kitéve, ezért az anyag a lehető legjobb legyen.

Ha szeretnél otthon is csinos lenni, vagy csak fázós vagy, szerezd be a legszebb, legpuhább köntöst, amiről eddig csak álmodtál.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük