Síparadicsomok Franciaországban

Európa magasabb hegységeiben november folyamán megkezdődhet a síszezon. Sajnos a hazai terepek egyelőre alkalmatlanok a sízésre, de az Alpok magasabban fekvő pályái hamarosan megfelelő állapotúak lehetnek.

Számos síparadicsom Franciaország legjobbjai közé tartozik azok közül, ahová a Símax Utazási Iroda utakat szervez. A francia Alpok vonulatai remek lehetőséget jelentenek azoknak a sízőknek is, akik nem szeretnének vagy nem tudnak újévig várni egy-egy havas lejtőre. A franciaországi pályákat Európa legjobbjai között tartják számon, amelyek méretbeli adottságuknak köszönhetően rendkívüli változatosságot képviselnek.

A Símax Utazási Iroda munkatársai rendszeresen felhívják a figyelmet a felszerelés megfelelőségére. Noha a francia utakat nagyrészt a már gyakorlattal rendelkező magyar sízők vállalják, sok abszolút kezdő is örömmel utazik a francia pályákra. Teljesen jó döntés, hiszen ezeken a francia pályákon igazán bele lehet szeretni a síelésbe. A pályaszakaszok elég változatosak, így az abszolút kezdők és a kevéske rutinnal rendelkezők is találhatnak maguknak megfelelő terepeket.

A Símax Utazási Iroda elsősorban a népszerű és méltán ismert síparadicsomokba szervez utazásokat, így gyakorlatilag minden választás jó döntés, viszont egyes síközpontok esetében még a kék zászlós pályák is megkövetelnek némi alapszintű rutint. A síközpontokban szinte kivétel nélkül találhatunk lehetőséget síoktatásra, de a tudásszintünknek megfelelő pályaszakaszok kiválasztása fontos feladat annak érdekében, hogy a lehető legnagyobb élménnyel térjünk haza. Nem szabad elfelejteni, hogy a zavartalan és élménydús sízéshez megfelelő felszerelésre van szükség, amely nem feltétlenül a legdrágább holmikat jelenti, de szakmai tanácsra szükségünk lehet.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük