Sugárzó melegítők és konvekciós melegítők – Melyiket érdemes választani?

A megfelelő melegítő rendszer kiválasztása egyáltalán nem könnyű feladat. Ha jó döntést szeretne hozni, akkor érdemes összevetni a különféle melegítő rendszerek előnyeit és hátrányait, annak érdekében, hogy otthonában komfortos legyen a hőmérséklet és ez ne ürítse ki pénztárcáját.

A sugárzó melegítők és konvekciós melegítők összevetéséről ide kattintva tudhat meg többet! Az emberek többsége úgy akarja otthonát felmelegíteni, hogy az ne eredményezzen nagy összegű fűtési számlákat. A sugárzó fűtési rendszer újítása, hogy nem a levegőt melegíti, hanem a tárgyakat. Ezáltal kevésbé kavarja fel a port, ami porallergiában szenvedők számára nagyszerű hír. A sokak által kedvelt padlófűtés a sugárzó hő egyik fajtája. Az aljzatban lévő műanyag csövekben keringő meleg felmelegíti a padlót. A padlóburkolat, tehát csempe, kő, szőnyeg vagy laminált padló megragadja a hőt, azonban az alapterület hője felmelegíti a szobában található tárgyakat. Ez a fajta fűtést, tehát a padló fűtést már az ókori Rómában is alkalmazták. Ez kényelmes és egyben gazdaságos módja a fűtésnek, hiszen hőszivattyúval vagy napelemmel is össze lehet kötni.

A konvekciós fűtés szintén sokak által kedvelt, hiszen ide tartozik a radiátor általi fűtés és a központi fűtés. Ennek lényege, hogy meleg vizet juttatnak a radiátorba, ami így felmelegíti a helyiséget. A meleg levegő felemelkedik, majd lehűlve ismét lecsökken. Az üzemórák alatt ezt a ciklust többször is megismétlik. A központi fűtéssel rendelkező otthonokban a levegő túl száraz lehet, aminek következtében az asztmások számára nehezebbé válhat a légzés. Ha az otthonába tökéletes fűtést akarja választani, akkor érdemes minél több tényezőt összevetni és összehasonlítani a különféle fűtési rendszerek előnyeit és hátrányait!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük