Szakszerű fogászati beavatkozások

A fogak ápolása rendkívül fontos. Nem győzzük elégszer hangsúlyozni a rendszeres fogászati szűrés fontosságát, illetve a szükséges beavatkozások idejekorán történő elvégzését.

Mindannyiunknak észben kellene tartani, hogy a fogorvos meglátogatása nem csak akkor szükséges, amikor már nagy a baj. Számos fogászat Budapest városában magas minőségű munkát végez; ilyen fogászat a Kerámia Dental fogászati központ is. A központ fogorvosai nagy hangsúlyt fektetnek az állapotfelmérésre és a diagnosztikára. Ennek a jelentősége elsősorban abban rejlik, hogy az idejekorán észlelt meghibásodások és problémák még sokkal könnyebben kezelhetők, mint amikor már nagy a baj és esetlegesen a fog elvesztésével kell számolni. Az idejekorán elvégzett beavatkozásoknak köszönhetően a fogak az esetek túlnyomó többségében menthetők, így hosszútávon megőrizhetővé válik a fogsor épsége és szépsége. A legmodernebb diagnosztikai eszközöknek köszönhetően az állapotfelmérés rendkívül pontos, így minden esetben megállapítható a kezelés szükségessége.

A fogkő eltávolítás az egyik leggyakrabban alkalmazott beavatkozás. Az esetek többségében teljesen fájdalommentes, hiszen a feladatot egy ultrahangos eszközzel (depurátor) végzik, ami képes eltávolítani a fogak felszínére és az ínyre rakódott fogkövet. Ennek a szennyeződésnek az eltávolítása roppant fontos, hiszen számos problémát idézhet elő; ezek között a legsúlyosabb a fogínygyulladás, de akár meg is lazulhatnak az egyébként egészséges fogak. A fogkő a rossz lehelet forrása is lehet.

 

Törődjünk a fogaink egészségével, látogassunk el rendszeresen szűrővizsgálatokra és ha probléma adódik, idejekorán orvosoljuk a bajt. Némi odafigyeléssel elérhetjük, hogy a fogazatunk évtizedeken keresztül szolgálja a biztos harapást és a szép mosolyt.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük