Szépágynemű kék pamut ágynemű

Egy kék pamut ágynemű a hálószobánk alapja is lehet. Ha meghalljuk a kék szót, elsőre a gyönyörű kék ég, vagy a tenger jut eszünkbe. A színek életünk részei, nélkülük el sem tudjuk képzelni gyönyörű világunkat.

A színek hatásai ma már bizonyítottak. A kék az egyik alapszínünk, többek között a lelki megnyugvás színe. A bölcsesség, a tisztelet, az őszinteség is párosítható hozzá. Szimbolizálja még a bölcsességet, az intelligenciát, a bizalmat és a reményt is. Jól illik férfiaknak és nőknek is. Férfiak körében a kék az egyik legelfogadottabb szín.

Az otthonunkra és a hálószobánkra kanyarodva a kék szín a tisztaságot is jelképezi. Egy szép kék pamut ágynemű a nyugalom színe lesz, ha ilyenbe öltöztetjük paplan szettünket. Milyen hatást kelt? Lehet, elsőre nem figyelünk fel rá, de ha tudatosan kezdjük megvizsgálni testünket, észrevehetjük, hogy a kékkel berendezett szobánkban:

  • Mérsékeli a szívdobogásunkat.
  • Jobban tudunk koncentrálni, ha kék színekkel vesszük körül magunkat.
  • Légzésünket megnyugtatja.
  • A pszichésen megterhelt, kimerült embereknek a kék különösen javasolt, mert ellazít.
  • A kék szín az egyik legjobb lelki nyugtatószer.
Ágynemű
Ágynemű

Nem csak testünkre hat pozitívan, hanem érzékszerveinkre is. A kis tereket remekül tágítja. Egy olyan hálószobában, ahol az ágy betölti az egész teret, egy kék pamut ágynemű azt az érzetet kelti, hogy nagy térrel rendelkezünk. A konyhában is használhatunk kék színt, de csak módjával és inkább csak a fogyókúrázók, mert a kék nagyfokú étvágycsökkentő hatással bír.

A kéket a kisfiúk színével is összekapcsoljuk. Kék színű ruhába öltöztetjük őket, kék színnel rendezzük be a szobájukat, kék szőnyeget, kék függönyt, kék pamut ágyneműt szerzünk be nekik. Ezzel talán identitásukat, vagyis azonosságtudatukat is erősítjük bennük. A kék egy meghatározó szín a kisfiúk életében is.

A kék pamut ágynemű a pihenésünk alapját adja. A pamut anyag finom puha érzése megnyugtatóan hat ránk esténként, amikor bebújunk kedvenc ágyunkba. A tökéletes otthon a tökéletes lakástextilek, tökéletes színek, tökéletes bútorok és a praktikus lakberendezéstől függ.

Kínában a kék a halhatatlanság színe, Dél-Afrikában vele párosítják a boldogságot, Iránban a mennyországot, nálunk pedig a nyugalmat kapcsoljuk hozzá. Nem igaz tehát az, hogy a kék egy hideg szín. Sokkal több a pozitívum mellette, mint a kellemetlen asszociáció.

Ezért ha szereted a kéket és abban gondolkodsz, hogy lakásod melyik helyisége kapja színéül, én a hálószobát javaslom. Ha a falakat nem is kékre festjük, de az ágyneműben nagyon jó hatásokat lehet vele elérni, ha zavart az alvásod.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük