Tegyen a penész ellen!

A penészspórák megjelenése általában a téli időszakban jellemző, amikor odakint hideg van, a lakásban viszont kellemes meleg. A penészspórák nem csak esztétikai szempontból nem nyújtanak szép látványt, hanem az egészségre is káros hatással vannak.

Bővebb információkért a penészről klikkeljen ide! Nincs is jobb, mint télen a csodás havas tájat a meleg lakásból nézni, miközben valami meleg italt kortyol az ember. Elég illúzió romboló belegondolni, hogy a lakásban penészspórák jelennek meg a falon és miközben a kinti tájban gyönyörködünk, a benti mindennek mondható, csak szépnek nem. Érdemes tisztában lenni vele, hogy a nedvesség és a meleg kedveznek a penészspóráknak. Télen általában mindkettő adott, hisz sok lakásban még csak nem is szellőztetnek telente, vagy csak nagyon ritkán. Éppen ezért a lakásban biztosítani kell a megfelelő légmozgást. Persze nem kell kihűteni a lakást, de egy néhány perces kereszthuzat már sokat segíthet abban, hogy a penészspórák ne telepedjenek meg a falakon. Ezenkívül a párátlanító készülékek is nagy segítséget jelentenek a pára elleni harcban!

A ventilátor szintén egy fegyver lehet a pára elleni harcban, így érdemes bevetni. A levegő mozgás által kiszáríthatók a potenciálisan nedves falfelületek. A szellőztetés azokban a helyiségekben a legfontosabb, ahol magas a páratartalom, ezáltal nagyobb esély van a penész kialakulására. Ilyen például a fürdőszoba, ami sok lakásban a penész melegágyának számít. Szerencsére ma már modern penész lemosókat is lehet kapni, így, ha megjelent a penész otthonában, akkor sem kell kétségbeesni. Ha nincs ilyen otthon, akkor az egyszerű ecet is komoly szolgálatot tehet. Egy szóval a penész megelőzhető, ha pedig már megjelent, akkor is lehet tenni ellene!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük