Tévhitek a nyílászáró csere kapcsán!

A többség úgy éli, hogy a tavasztól őszig tartó idő a legalkalmasabb időszak a nyílászárók cseréjére. Ez elméletben jól hangzik, azonban ez az idő egy szempillantás alatt elmúlik. A tavaszt nagyon hamar felváltja a nyári kánikula, majd az ősz beköszöntével lehullanak az elsárgult falevelek és már borzonghatunk is a kemény tél miatt.

A nyílászárócsere kapcsán felmerülő tévhitekről itt olvashat bővebb információkat! Mégis hogyan lehet betervezni a nyílászáró cserét úgy, hogy az évszakok elképesztő gyorsasággal váltják fel egymást, ráadásul a rohanó életmód sem kedvez az időpont kiválasztásának. Sokan ódzkodnak a téli nyílászáró cserétől, mert nem szeretnék, hogy ez idő alatt a teljes lakás kihűljön. Tény, hogy a csere folyamán az adott helyiség hamar kihűl, azonban, ha ajtóval elzárható ez a helyiség a többitől, akkor könnyen megakadályozható, hogy a teljes lakás kihűljön. A szervezett munkának köszönhetően pedig a csere nagyon rövid idő alatt megvalósulhat. Nyáron egyszerre akár több nyílászáró cseréje is megtörténhet, azonban pont a meleg megőrzése miatt télen ez nem túl előnyös döntés.

Éppen ezért télen egy kicsivel több időt vesz igénybe a nyílászáró csere. A nyílászáró csere rengeteg előnnyel jár, különösen régi ablakok esetén, ezért érdemes rászánni magunkat. Ha télen sikerül eljutni oda, hogy megtörténjen az ablakcsere, akkor nem érdemes halogatni. A hideg hónapok során sem lehetetlen túlesni a cserén. Egy kis kellemetlenségért cserébe nagyon sok előny jár. Összességében hosszútávon elégedettek leszünk a döntésünkkel. Ráadásul a nyílászáró cserének köszönhetően a ház hő- és hangszigetelése is javul. Emiatt nem érdemes az évszak miatt aggódni, ha eljött a csere ideje, akkor érdemes mielőbb sort keríteni rá. Bővebb információk a petro-nyilaszaro.hu weboldalon találhatók!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük